Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Archer

Egy vodka-martinit rázva, nem keverve. Vagy keverve? Hagyd a picsába és adj egy whiskey-t! Sterling Archer az a típusú titkos ügynök, aki ha megmenti az életedet, akkor se fogod szeretni, mert legalább egy vérig sértő beszólást elejt irányodba.

A 2D grafikára épülő animációs vígjátéksorozat főszereplője Sterling Archer, aki egy 30-as éveiben járó soviniszta, antifeminista és egyben pszichopata titkos ügynök, akinek az egyetlen pozitív tulajdonsága, hogy tehetséges a szakmájában. Archer az International Secret Intelligence Service-nek dolgozik az ex csajával együtt – aki szintén titkos ügynök – és ráadásul az édesanyja a főnöke – aki miatt lett Archer olyan, amilyen.. nem Ő az év anyukája. Rajtuk kívül még színre lép a szélsőséges szexualitás, a függőség, a dilettancia és a deviancia tökéletes megfelelője egy-egy karakterben. Szóval, ez egy olyan ügynökség, amelyik inkább hasonlít egy pszichiátria zárt osztályára, mintsem egy profi, megbízható csapatra.

A sorozat felépítését a titkos ügynök klisék kifigurázása, a munkahelyi komédiák szituációi és a szereplők eltúlzott jellemvonásainak háromszöge adja, amely természetesen kiegészül néhány, kevésbé jelentős átívelő szállal. Ennek értelmében az epizódok önmaguktól elkülönítve is nézhetőek és érthetőek, a fő, évadot átfogó történetszálak általában csak a helyszínért felelősek.

sterling-archer

A megannyi Critics Choice’, Annie és Emmy díjra jelölt Archer teljes mértékben a felnőtt közönség számára lett kitalálva, egyáltalán nem ajánlott a fiatalabb korosztálynak, hiszen bővelkedik a polgárpukkasztó és tabu témákban, durva beszólásokban. Első blikkre ez a tökéletes BUNKÓ sorozat egy whiskey-vel a kezében és szivarral a szájában, ami hangulattól függően lehet vicces vagy visszataszító. A megfelelő érettséggel azonban a helyén lehet kezelni az animációt és teljes mértékben lehet élvezni az általa nyújtott, egyedi típusú szórakoztatást. Ellenben, ne várd az epizódonként feldolgozott társadalomkritikákat és tanulságot, hiszen azok csak elvétve és akkor is burkolt formában vannak jelen.

Hasonló sorozatok: South ParkMoonbeam City
Formátum: 10-15×22 perc
Értékelés: 7/10
IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Vígjáték
Comments closed.