Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Better Call Saul

Egy történet, ami a legérdekesebb köntösben üzeni, hogy szarj a világra és add önmagad!

A Better Call Saul a népszerű Breaking Bad – Totál Szívás című sorozat spin-off-ja, illetve annak előzménysorozata. Az “anyasorozatban” megismert Saul Goodman áll a történet fókuszában, akinek végigkísérhetjük a karrierjét a zugügyvéd szinttől egészen aaa.. simlis zugügyvédig szintig. Saul Goodman, akinek a valódi neve a sorozatban James “Slippin’ Jimmy” McGill éppen az ügyvédek rémálmát, a kirendelt védőügyvédet játssza és kétségbeesetten próbál új ügyfeleket szerezni a magánpraxisába, több-kevesebb sikerrel, de inkább az utóbbi jellemző.

Ámde főszereplőnk nemhiába kapta a “Slippin’ Jimmy – Simlis Jimmy” becenevet – és a spin-off-ot -, Ő egy olyan pofa, aki mérhetetlen szorgalommal kutatja fel a jogi világ összes kiskapuját és lehengerlő stílusával simán meggyőz arról, hogy 1+1 az 44. Ezt a tulajdonságát viszont kénytelen lesz levetkőzni – szintén több-kevesebb sikerrel -, hiszen az életpályájának reménytelensége és a biztos megélhetés iránti vágyódás folytán a testvére cégóriása, az H&H&M felé irányítja az útját. Aki egyébként allergiás az elektromosságra.

Better Call Saul Sorozatajánló

A Better Call Saul tökéletesen átadja a Breaking Bad nyomasztó és lebilincselő hangulatát, Vince Gilligan és Peter Gould rendezők a lehető legprecízebben és végtelenül következetesen raktak össze egy olyan sorozatot, amelynek szinte mindenki ismeri az elejét (a pilot epizód maga), a közepét (Breaking Bad-éra) és a végét. Igen, a végét, amely maga a pilot epizód fekete-fehér intro jelenete, amiben egy párbeszéd sem zajlik le, mégis rendkívül beszédes és baljós. Zsigeri a gyomorideg, amit átérez a kiöregedett, kénytelen álcába bújt Jimmy, amikor megközelíti pár kelletlen arc. Sejteni lehet, hogy itt valami nagyon durva dolog történt.

Bob Odenkirk brillírozik a főszerepben, tökéletesen formálja meg a törvény határán táncoló és ténykedő, szimpatikus ügyvédet, nem lehet nem szeretni. Jonathan Banks, szintén hangsúlyos szereplő – mind a két sorozatban -, a Better Call Saul-ban is zseniálisan hozza Mike Ehrmantraut sokat látott, súlyos karakterét. Rajtuk kívül, mindenki más passzol a sorozat világába, senki sem lóg ki zavaró mértékben, de egy ilyen széria esetében ez alap, hiszen egy rendkívüli népszerűségnek örvendő recept alapján lett az egész megkomponálva.

Egyáltalán nem szükséges bárminemű előismerete az “anyasorozatnak”, viszont a Breaking Bad-et ismerők egyfajta plusz élvezeti faktort is átélhetnek a sorozat bizonyos momentumaiban, hiszen azokról csak Ők tudják, hogy a jövőben mekkora súllyal fognak bírni. Ha szereted az érdekes történeteket, az átívelő szálakat és Albuquerque forróságában megbúvó, vérfagyasztó drogkartell-sztorikat akkor ez a Te sorozatod!

Ráadásul, előbb-utóbb még Heisenberg is belép a képbe!

Hasonló sorozatok: Breaking Bad – Totál szívás, Fargo

Formátum: 10×45 perc

Értékelés: 9/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma
Comments closed.