Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Big Little Lies – Hatalmas kis hazugságok

Kiemelkedő színészi játék + következetes történetvezetés + hype + HBO = 2017 egyik legjobb drámája!? Íme a bizonyíték arra, hogy nem minden női főszereplőkkel teli sorozatból lesz Született feleségek.

Az HBO ismét rálelt egy olyan regényre, amit érdemes volt megeleveníteni. A sorozat Liane Moriarty azonos című regénye alapján készült és 2017 februárjában kezdődött el a sugárzása, amit sejtelmes – és intenzív – hype előzött meg a közösségi oldalakon, hiszen olyan nevek szerepelnek együtt, mint Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Adam Scott és Zoé Kravitz a teljesség igénye nélkül. Szerencsére, nem esett a Big Little Lies abba a hibába, mint sok más, ahol a nagy nevek dobálásán kívül történetet keresve sem találsz.

A sorozat alaptézise az, hogy valaki meghalt. Meggyilkolták. Az, hogy ki, hol, mikor és miért, az egy 7 részen keresztül tartó kérdésfolyam, aminek megválaszolása természetesen csak a sorozat csúcspontján történik meg. Szóval, történt – vagyis történni fog – egy gyilkosság a lehetetlenül gyönyörű Monterey-ben, Kalifornia nyugati csücskén, amiről nagyjából semmit sem tudsz, viszont megismersz három családanyát, három különböző élethelyzetben. Az egyikük, Jane egy egyedülálló anyuka, aki a kisfiával költözött ide, abból az okból kifolyólag, hogy “jobb lesz itt nekik”. A másik kettő, Madeline Martha Mackenzie és Celeste Wright már régóta itt él, míg az egyikük úgy általában hiperaktív, a másikuk dolga nagyjából annyi, hogy be- és kiengedi a takarítónőt és insta-story-kat gyárt. Hármukat a helyi iskola hozza össze, hiszen a gyerekek egy csoportba kerülnek, amelyre egyébként szintén illik a kisvárosokra jellemző beszűkült világnézet és egzisztenciális hierarchia, amin sajnos nem segít az, ha azt állítják, hogy a környék nagymacskájának csemetéjét fojtogatta a gyereked.

hatalmas-kis-hazugsagok-sorozatajanlo

Szóval igen, itt igazán zajlik az élet. A sorozat nem hagy unatkozni, nyilván előtérbe van helyezve a kommunikáció, de a többi időt a súlyosabbnál súlyosabb tettek és vádaskodások teszik ki, ráadásul simán előfordul, hogy elfelejted, hogy itt gyilkosság fog történni, hiszen elég érdekes, vágyott vagy nem vágyott életet élnek a főszereplők. Mégis, hogy lenne köthető egy gyilkosság egy részidős könyvelőhöz, egy visszavonult ügyvédhez vagy a SZMK egyik tagjához? Ugyan már..

Tény, hogy a sorozat egy jól felépített, következetes dráma, de mégis a színészi alakítások adják el azt. Nicole Kidman azóta az egyik kedvenc színésznőm, mióta láttam a sorozatot. Oda neki MINDEN díjat! Reese Witherspoon is messze kilép a rá jellemző romkomok köréből, Shailene Woodley hitelesen hozza az egyedülálló anyukát, aki már pont annyi ideje van egyedül, hogy elfelejtse, hogy létezik, mint nő. Alexander Skarsgard a “svéd pszicho”, Adam Scott korrekt new-age-man és Zoé Kravitz sem csupán a neve miatt került a színészi pályára.

Az enyhén szeles-borús, de mégis kellemes Monterey-i miliőt élvezetes már csak bámulni is ezen a 7×45 percen keresztül, egyszerűen jól esik nézni az embernek ezt a környezetet, amit valószínűleg legtöbbünk elfogadna lakhelyéül. Hogy spoilermentes maradjak, de mégis felkeltsem az érdeklődést, szeretném kiemelni a rendőrségi interjúztatásokat is, amelynél hitelesebb atmoszféra-generálót keresve sem találni. Ahogy az irigy környékbeli nők, a közömbös apukák vagy ahogy az iskolában dolgozók nyilatkoznak az egyszerűen priceless.

Ha nincs programod a hétvégére vagy ha egy közös sorozatot keresel a barátoddal/barátnőddel, akkor a Big Little Lies – Hatalmas kis hazugságok remek választás, hiszen ezt a 7 részt hamar be lehet darálni, viszont ez a 7 rész olyan is, amilyennek egy igazi kisvárosi lennie kell: hangulatos, izgalmas és minőségi.

Hasonló sorozatok: The Night Of – Aznap éjjel, 13 Reasons Why – 13 okom volt

Formátum: 7×45 perc

Értékelés: 8/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma
Comments closed.