Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Black sails – Fekete vitorlák

Bedaráltad a Trónok harcát és a Vikingeket? Nyugalom.. a kalózok legalább annyira menők, mint a CGI sárkányok és a vikingek. Sőt, a Black sails – Fekete vitorlák-ban csak és kizárólag aljas, számító antihősök szerepelnek!

A Black sails R. L. Stevenson Kincses sziget című regényén alapszik, legalábbis annak fiktív előzményein – így kapásból lespoilerezheted az egész sorozatot magad előtt, ha mélyebben utánanézel a regénynek, úgyhogy csak óvatosan. A történet a 18. században, a civilizáció és a barbarizmus harca alkonyán játszódik, amikor a Brit Birodalom szüntelen nyomást gyakorol a gyarmatosítani kívánt New Providence szigetére és fel kívánja számolni a kalózkodás mesterségét. Az életük nagy részét a hajókon és az említett szigeten eltöltő kalózok számára ez nem egy szimpatikus kezdeményezés, sőt kisebb gondjuk is nagyobb ettől, hiszen minden valamire való martalóc a spanyol vitorlások kincseire, az Urca de Lima-ra fókuszál.

A központi karakterek között számon lehet tartani a New Providence szigetét menedzselő mutyikirálynőt, Eleanor Guthrie-t (Hannah New), a legkeményebb tengeri medvékben is félelmet keltő, titokzatos múlttal rendelkező Flint Kapitányt (Toby Stephens), a veszélyes ábrázatú, badass Charles Vane Kapitányt (Zach McGowan), a kevésbé érdekes, férfi parókát hordó briteket és úgy általában a sziget színe-javát, legyen szó a legénység tagjairól vagy a khm.. bérbarátnőkről. Az izgalmas  felhozatal miatt biztosan meg fogod találni azt, akiért igazán tudsz szorítani. Viszont mivel nem az emberiség mintapéldányairól van szó, tesz róla a karakter, hogy ne felejtsd el, hogy Ő bizony egy pénzsóvár, hataloméhes, kapzsi, mocskospatkány, aki egy uncia aranyért válogatott módon ontaná a véred.

black-sails-captain-flint-blood-rage-moment

A Black Sails rengeteg párhuzamos történetszállal dolgozik, ami miatt már vagy az elején el fogod engedni vagy zabálni fogod az epizódokat egymás után. A színészekre nem lehet panasz, a történetre pedig főként, hiszen mégiscsak egy 1884 óta létező, sikeres regény előzményéről van szó. Néhol persze akad egy-két részt átölelő erőltetett mellékszál, de mindezekért kárpótolnak a RAGE pillanatok, a folyamatos áskálódások és azok a csatajelenetek, ahol érezhető Michael Bay (Pearl Harbor, Transformers) rendezői jelenléte.

A sorozat feliratosan és szinkronosan is egyaránt elérhető, amiért hatalmas respect jár a Paramount Channel-nek, hiszen az amerikai premierrel egy időben, hajnali 4-kor és aznap este 10-kor is műsorra tűzi a kalózkalandot.

Hasonló sorozatok: Vikings – Vikingek, Game of Thrones – Trónok harca, Marco Polo, The Last Kingdom

Formátum: 8-10×55 perc

Értékelés: 8/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Fantasztikus
Comments closed.