Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Californication – Kaliforgia

Egy történet, amely bemutatja, hogyan próbálja az életét összeszedni egy szerencsétlen mázlista, miközben darabokra töri.

Hank Moody (David Duchovny) megcsinálta a szerencséjét. Megírta a sokatmondó “God Hates Us All” című bestsellerét, amiből ráadásul filmet is forgattak. Igaz, csak egy fostos romkomot, de attól még az is számít. Ahogy az is, hogy párja, Karen (Natascha McElhone) és a lányuk, Becca (Madeleine Martin) már jó ideje külön utakon járnak tőle. Mi sem lenne egyszerűbb, mint felölteni az ünneplőt és szépen visszaszerezni mindkettejüket, azonban Hank a megtestesült tragikomédia. Minél inkább próbálkozik, annál több nő környékezi meg és ha ne adj’ Isten enged a kísértésnek, akkor annak kötelező velejárójaként mindig magára zúdít egy jókora fostengert.

Család és ihlet hiányában kénytelen főként alkoholban és punciban keresni a boldogságot – na de nem afféle lokál alkesz módon -, amiről tudja nagyon jól, hogy csak ideiglenes megoldás és muszáj lesz valahogy felelősségteljesebben viselkednie. Ebben aktívan közreműködik cimborája és egyben ügynöke, Charlie Runkle (Evan Handler), aki tökéletes példája a “zsák a foltját” közmondásnak.

david-duchovny-californication-sorozatajanlo

A Californication – vagy ha jobban tetszik, Kaliforgia – egy felnőtt férfi kétségbeesett próbálkozásáról szól, hogy megtalálja önmagát, miközben még Ő sem tudja igazán, hogy merre tart az életben. A sorozatot a lehetetlen helyzetek ellenére baromi valóságosnak érezheted, hiszen a szereplők minden defektjük ellenére átlagemberek és a történet is az élet kiszámíthatatlanságára épül, amíg az egyik pillanatban minden cool, a másikban az simán átcsaphat rémálomba is. Éppen emiatt a drámaibb jelenetek jóval hatásosabbak, mint más feelgood jellegű sorozatban.

A színészek tekintetében pedig, ha lehet valakinek valamire azt mondani, hogy “Élete szerepe!” akkor ennél találóbban ki sem lehetne fejezni David Duchovny játékát. Tökéletes megtestesítője a középkorú, sokat tapasztalt, de még marhára fel nem nőtt férfinak, aki lélekben valahol a 80-90-es években ragadt. A többieknek szintén csak a taps és az ováció jár, hiszen baromi jól és hitelesen hozzák a szerepüket. Az átlagemberek átlagemberekként, a filmsztárok filmsztárokként viselkednek, egy biztos, minél szűkebb réteget ismersz meg, az annál elbaszottabb. Miattuk mindenki kicsit megnyugtathatja magát és örülhet annak, hogy az ismeretlenség árnyékában menedzselheti életét. És perverzióit.

A Californication ügyesen át tudja éreztetni a hangulatot a szétfilterezett emlékképekkel és az okos zeneválasztással, amelyek abszolút emelnek az élményen. Mindezen felül cameókban és insider elemekben is gazdag, ami mindig plusz faktor egy feelgood-sorozatban. Tanulság is van benne bőven, de mivel több, mint 7 milliárd egyedi létforma vagyunk, így Rád bízom, hogy találd meg a magadhoz illőt.. egy biztos, vágyni fogsz egy betört jobb-elsős Porsche 911-re!

A sorozat feliratosan és szinkronosan is egyaránt elérhető, nyilvánvalóan az utóbbi csökkent az élményen, de ha nem vagy sorozatsznob, akkor valószínűleg észre sem veszed majd a különbséget.

Hasonló sorozatok: Entourage – Törtetők, Weeds – Nancy ül a fűben, Hung – Neki áll a zászló

Formátum: 12×30 perc

Értékelés: 8/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma, Vígjáték
Comments closed.