Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Fear the Walking Dead

A The Walking Dead sikerén és licenszjogain felbuzdulva az AMC anyasorozattá változtatta a méltán híres képregénysztorit és kiegészítő testvérsorozatokat, spin-off-okat rendelt hozzá különböző médiumokban. Egyik ilyen próbálkozása, a nagyobb médiahullámot kapó és menet közben teljes értékű sorozattá váló Fear the Walking Dead. Rókabőrnek rókabőr, de minőségi fajta!

A Fear the Walking Dead az anyasorozattól eltérően, a zombi-apokalipszis kialakulásának kezdetén játszódik, amikor nincsenek még a közpolgárok tisztában a kézi- és lövőfegyverek rendeltetésszerű használatával. A sztori az angyalok városában, Los Angeles-ben játszódik, ahol egy szép, nagy család életén keresztül ismerkedhetünk meg a feltámadó holtakkal. A főszereplő, Travis Manawa (Cliff Curtis) együtt él feleségével, Madison Clark-al (Kim Dickens) és neveli a nő gyermekeit, de ugyanakkor szoros kapcsolatban áll volt nejével és fiával is. Örömben az üröm, hogy jelenlegi asszonyának fiúgyermeke, Nick azonban nem egy jóravaló fiú, hiszen a helyi templomban barátaival lövi be magát heroinnal minden álmos vasárnap délután. Azonban egy hétfő reggelre ébredően a semmiből – mert a konkrét vírus elterjedésére választ sajnos nem kapsz – elindul a lavina és kitör a zombi-apokalipszis.

És tényleg! A sorozat már az első percekben rögtön arconvág egy éppen reggeliző zombival, de sajnos ettől a kezdeti feszültségnek hamar búcsút inthetsz, hiszen a sorozat jellemzően lassan építkezik, mivel a The Walking Dead-ben uralkodó állapotok megmagyarázásáért vagy legalább annak nagyjábóli helyzetleírásáért felelős. A Fear the Walking Dead első évada rövid, összesen 6 epizódból áll, aminek ellenére viszonylag sok idő megy el a karakterek bemutatására és kevés a hangulat megteremtésére. Így, sajnos csak elvétve futsz bele izgalmas jelenetekbe, azok viszont az anyasorozathoz mérhető minőséget képviselnek.

fear-the-walking-dead

A színészek jól lettek összeválogatva, a nagyobb nevek, ismertebb arcok könnyen el tudják játszani az egyszerű karaktereiket. Aki viszont külön említést érdemel, az Nick, azaz Frank Dillane. A karaktere eléggé vízválasztó, imádni, vagy utálni fogod, viszont akárhogy is vélekedsz majd róla, tökéletesen megformálja a zavarodott félőrültet, aki nem tudja eldönteni, hogy ami történik vele az a kábítószer hatása vagy valóság. Egy másik szimpatikus karakter Tobias (Lincoln A. Castellanos) személye, aki rendkívül keveset szerepel, viszont pontosan úgy viselkedik, mintha már látta volna a The Walking Dead-et.

A Fear the Walking Dead a hátulütői ellenére jól veszi az akadályt és képes szimpatikussá válni. Mindezt úgy, hogy a The Walking Dead minőségbeli elvárásainak is meg kell felelnie és önálló történetként is kell funkcionálnia. Bárki elkezdheti nézni, mindenféle háttértudás nélkül, azonban nem szabad azt elvárni tőle, hogy hömpölygő zombirengeteget és hentelést fogsz kapni.

Hasonló sorozatok: The Walking Dead, Z Nation, The Strain

Formátum: 6×60 perc

Értékelés: 5/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Dráma, Horror
Comments closed.