Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

House of Cards – Kártyavár

A továbbra lépve megtudhatod, hogy miért ez a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata és miért tartja több millió ember izgalmasnak ezt az alapvetően száraz témában készült produkciót.

Egy mondatban: A politika korrupt, sötétebb világát egy olyan főszereplőn keresztül ismerheted meg, aki rendkívül szimpatikus, ravasz és kész bármikor puszta gyalogként feláldozni bárkit a céljai érdekében, mindemellett a 4. falat lerombolva, rendszeresen kiszól hozzád egy-egy megvető pillanatában.

Több mondatban: A sorozatok világában nagy sikere van azoknak a történeteknek, amelyek – mindamellett, hogy bemutatnak egy sztorit – ismertetik, tanítják a nézőt. A House of Cards – Kártyavár is ilyen, hiszen mindenki életében – közvetve vagy közvetlen – szerepet játszik a politika, de mégis elenyésző mértékben alakul ki valós kép arról. Nem tiszte a sorozatnak, hogy helyettesítsen egy politológia alapszakot, de a mindenki által sejtett korrupciót és mismásolást közelebb hozza a rá jellemző rendkívüli színészi játékkal és feszült, izgalmas történetekkel megtűzdelve.

house_of_cards_frank_underwood_kevin_spacey_sorozat_ajanlo

Ráadásul ott van főszereplőként Kevin Spacey. A színész egyszerűen brillírozik a sorozatban, a ravasz és törtető képviselőt gyönyörűen hozza, ráadásul hiteles tud lenni a sötét, bosszúszomjas pillanatokban is. A feleségét játszó Robin Wright is tökéletesen alakítja kékvérű társát, aki minden hatalmi játszmában partnere tud lenni, érezhető a köztük lévő szinergia.

A sorozat teljes körű élvezetéhez szükséges egy – a témára nyitott – szélesebb érdeklődési kör és egy tapasztaltabb szemlélet. Itt nem szabad számítani CGI-hegyekre, a sorozatot akkor fogod szeretni, ha tudod élvezni a némán lezajló karakterharcokat és értékeled a párbeszédekben fellelhető feszültséget.

A House of Cards sokszor nyugtalanító, olykor meghökkentő és helyenként pedig gatyába rázóan sötét, ami emlékeztet a világ alapvető szabályrendszereire, miszerint az erősebb kutya baszikupakol és ez a legfelsőbb körökre is érvényes. Ráadásul, mindehhez Kevin Spacey asszisztál, aki nélkül valószínűleg nem lenne a Kártyavár az ami, egy vérre menő, kőkemény politikai thriller. Na, ettől olyan jó a House of Cards – Kártyavár!

Feliratosan és szinkronosan is egyaránt elérhető a sorozat, igaz az utóbbi kicsit késésben.

Hasonló sorozatok: The West Wing – Az elnök emberei, BorgenBreaking Bad

Értékelés: 7/10

Formátum: 13×50 perc

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma
Comments closed.