Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Kidding – Most nevess!

Az örök gumiarcú visszatért a TV képernyőjére, ahol egyszerre nevettet és ríkat meg mindenkit 0-99-ig.

Jim Carrey-t mindenki ismeri, ez nem kétség. Kevesen tudják, de a humorista gyermekkorában még egy furgonban hajtotta álomra a fejét, majd az iskolát abbahagyva egy gyárban takarított, hogy kisegítse a családját anyagilag. Ezt követően Los Angelesbe került, ahol hamar felfedezték a tehetségét és különböző televíziós sorozatokban szerepelve beindult a karrierje. Na, de elég is ennyi a Jim Carrey-wikiről és lássuk, hogy miről és kinek szól a Most nevess!

A sorozat derült égből villámcsapásként robbant be az HBO-ra és minden különösebb hype-ot elkerült, annak ellenére, hogy Jim Carrey újra Michel Gondry rendezővel dolgozott rajta együtt, akivel nem mellesleg az Egy makulátlan elme örök ragyogásával már bebizonyították közös munkájuk zsenialitását.

Kidding - Most nevess - Sorozatajánló

A történet főszereplője Jeff (Jim Carrey), azaz Mr. Pickles, aki egy élete derekán járó gyermekműsor főszereplője és akit mindenki imád, hiszen feltétel nélküli jóságával és fülbemászó dalaival belopta magát a szívekbe. Itt hívnám fel a figyelmet a párhuzamra… néha maga az élet castingol.

Ahogy Jim Carrey életében, úgy Jeff életében is történt elég dráma. Nemrég halt meg az egyik fia autóbalesetben, ami a házasságát is megviselte. Ekkor merül fel a kérdés, ami a sorozat fő mozgatórugója is egyben: Hogyan dolgozd fel az eseményeket úgy, hogy közben az egész világ árgus szemekkel figyel és türelmetlenül várja a kiborulásodat?

Kidding Jim Carrey freak out

Tökéletes dramedy. A Most nevess! úgy ugrál a műfaj egyik szélsőségéből a másikba, hogy hirtelen azt sem tudod, hogy helyén vannak-e az érzelmeid. Gyakran nehéz eldönteni, hogy a kialakult szituáción sírj vagy nevess, a dramedy-ben pedig ez a szép. Az egymást váltó abszurd és lehetetlen szituációk sora, amikor a legnagyobb nyugalomból ránt be két kézzel a dráma és amikor nem minden fekete vagy fehér, amikor rájössz, hogy ilyen a való élet is.

A Kidding – Most nevess! minden Jim Carrey filmeken cseperedett, egykori gyermeknek ajánlott, hiszen vannak benne olyan gyönyörű pillanatok, amik kimaxolják a nosztalgiafaktort és simogatni fogják a lelked 5-10-15 évvel ezelőtti apró darabkáját. A sorozat akkor is tetszeni fog, hogy ha nem láttad mindenki Ace Ventura-jának egy komorabb filmjét sem, illetve ha már beleuntál a sablonsorozatokba és szeretnél valami olyat nézni, ami kiragad és elgondolkodtat.

A sorozat szinkronosan és feliratosan is elérhető HBO GO-n, úgyhogy ha nem tudod mit kellene nézni az Aranyélet mellett, az első ingyenes hónapban akkor most már tudod. 🙂 Jó szórakozást!

Hasonló sorozatok: Shameless (egy picit.. nagyon picit)

Formátum: 10×22 perc

Értékelés: 8/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma, Vígjáték
Comments closed.