Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Kingdom

A Navy St. címmel született, majd Kingdom-ra változtatott sorozat 2014 októberében indult el az Audience Network-ön és a viszonylag kisebb kábelcsatornának köszönhetően már az első évad vérbeli drámává nőtte ki magát. Kisebb kábelcsatorna -> kevesebb megkötés -> a dráma legígéretesebb táptalaja.

A történet a Navy Street nevezetű edzőterem szereplőiről szól, amelyhez a tulajdonos és ex-ketrecharcos Alvey Kulina (Frank Grillo), valamint a társtulajdonos élettársa, Lisa Prince (Kiele Sanchez) körmükszakadtukig ragaszkodnak, annak minden pénzügyi nehézségeivel együtt. Alvey, aki van annyira kemény, hogy a reggeli futás közben bármikor elverjen egy pár latino gangsta-t, tulajdonos létére aktívan edzi a jövő nagy reménységeit, köztük a kisebbik fiát Nate Kulina-t (Nick Jonas, igen az egyik Jonas-brother) is. A nagyobbikről, Jay-ről (Jonathan Tucker) pedig már lemondott, mivel Ő elég nehéz természetű, nincs vele bírás.

A történet egyik kulcsfigurája az Iron Maiden poszterről le- és a hűvösről kisétált Ryan Wheeler (Matt Lauria), aki Alvey mentoráltja, ex-versenyzője és Lisa ex-barátja. Szabadulását követően az első útja a Navy Streetbe vezet, ahol felajánlja takarítói képességeit emberi mivoltának újraépítéséért cserébe. Alvey két fia tökéletes kontrasztban él együtt a szülői fészektől távol, míg egyik a legnagyobb pontossággal méri ki magának a fehérjés vödröcskéjéből a napi protein adagot, addig a másik kuplerájjá változtatja a lakást és indián fejdíszben hódítja a női szíveket.

kingdom-jay-kulina
A srácok mellesleg egész jól kijönnek egymással, az egyetlen problémaforrást az apa nehezen definiálható szerepe és annak jogköre jelenti, aki egyébként pénzügyi- és egyéb sporteredmények biztos szállítójaként tekint Ryan Wheeler-re. Azonban friss szabadultként az embernek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy dühkezelési terápiáról kilépve ketrecharcos edzésekre járjon. Ennek ellenére Ryan teszi a dolgát és aktívan készíti fel Nate-et a soron következő mérkőzésére. A Navy Street mindennapjait és annak szereplőit megismerve beindul a cliffhanger-gyár, ami szinte kötelez a további epizódok megnézésére.

kingdom-sorozat

A Kingdom végig a realitás talaján marad és egy vélhetően valós képet alkot arról a világról, amelynek csak nagyon szűk réteg a szereplője. A képi világ és a zenei betétek szintén az egyszerűség hívei maradtak, még a pár perces mérkőzések alatt is az izmok munkája adja a talpalávalót. Ennek ellenére nem kell félni senkinek sem attól, hogy egy eszetlen verekedős tesztoszteronbombába fut bele, hiszen a sorozat nem a harcra van kihegyezve, hanem annak szereplőire, a szereplők közötti le nem zárt témák, kapcsolatok kezelésére – némi insider elemekkel megspékelve.

A Kingdom karakterdrámái húsba markolóan hatásosak, amelyet a zseniális színészi játékok tökéletesen kiegészítenek. Ha érzékenyebb lelkületű vagy, abban az esetben többször elsodródhatsz az élvezhetőség mezsgyéjére, viszont ha szereted a műfajt és a témát akkor mindenféleképpen szánj időt erre a gyöngyszemre. Járulékos haszonként még motiválódhatsz is!

Hasonló sorozat: –

Formátum: 10×45 perc

Értékelés: 9/10

IMDb

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma
Comments closed.