Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Magic City – Bűnös Miami

Hotel menedzsment, illegális fogadások, gengszterkedés és zárt téri dohányzás az 1950-es években. Ezt csinálta Jeffrey Dean Morgan, mielőtt Negan néven baseball játékossá vált a The Walking Dead-ben.

Ike Evans-nek (Jeffrey Dean Morgan) bejött az élet. A világhírű és elképesztő fancy Miramar Playa-t vezeti, amelynek szilveszteri buliján nem kisebb név, mint Frank Sinatra lép fel. Azonban a szakszervezet kipécézte magának a hotelt és simán verbuvált 10-20 olyan hülyét, akiknek nincs jobb dolguk szilveszterkor, mint sztrájkolni az épület tövében. Ike viszont nem az a típusú ember, akinek az ölébe hullott minden, Ő maga a Miramar Playa, nem hagyja, hogy beleköpjenek a levesébe. Segítségére válik Ben Diamon (Danny Houston), aki nagy gengszter hírében áll a keleti parton, sőt a hotel 50%-os társtulajdonosa. Ráadásul egy igazi seggfej.

Az ember nyilvánvalóan nem számíthat semmi jóra, ha sötét arcokkal társul és ezt nagyon jól tudja Ike is. De a szükséges rossz kitúrásának folyamata leginkább a futóhomok működési elvére hasonlít, minél jobban próbálsz kikecmeregni a csávából, annál jobban bekebelez. Főleg ha a futóhomok nejére hajt a fiad. Rá:

magic-city-bunos-miami-sorozatajanlo

A Magic City hangulata már az első részt követően meghatározza önmagát. A pénz, a sznobéria, a pénz, a tökéletes élet törékeny illúziója és a pénz minden szinten árulkodik, sőt ordít az ’50-es évek stílusosan megalkotott miliőjéről. Azonban az epizódok előrehaladtával a történet egyre jobban sötétedik, de egyszer sem nyomaszt. A zenei betétek szintén a kor sajátjai, amelyek csak emelik a sorozat nimbuszát. Ráadásul elsődlegesen a Starz Channel-re lett szánva, ami miatt bőven van szex és nudeXxX-faktor.

A színészekre panasz nem lehet. Jeffrey Dean Morgan-hez tökéletesen passzol Ike Evans karizmatikus boss-karaktere, Olga Kurylenko pedig kisujjból kirázza a kitartott nagysasszony szerepét, aki a létezésének értelmet adva minden apró hülyeséget meglovagol csak azért, hogy bizonyítson férjének és önmagának. Danny Houston nevetségesen jó gengszter, míg a feleségét alakító Jessica Marais pedig nevetségesen jól néz ki. Esetében nem a színészi skill-ek dominálnak.

A Magic City, magyarul Bűnös Miami feliratosan és szinkronosan is egyaránt elérhető, az évadonkénti 8 epizódos hosszúságával pedig ha nagyon akarod, simán bedarálod a két évados sorozatot egy hétvége alatt. Nem garantálom, hogy nem kapsz kedvet a hotelezéshez vagy a gengszterkedéshez, de hát gyarló emberek vagyunk.. mindenkinek kell egy hobbi.

Hasonló sorozatok: Boardwalk Empire – Gengszterkorzó, Boss, Mob City, Power, Peaky Blinders – Birmingham bandája

Formátum: 8×50 perc

Értékelés: 7/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma
Comments closed.