Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Marvel’s Daredevil

Hölgyeim és Uraim, íme egy újra – és jogosan – előszedett történet a Marvel szuperhős csomagjából, amely bemutatja, hogy válik egy ígéretes amatőrből legendás ikon. A 2003-as film tv-s remake-je véresen, hangulatosan, valóságosan, felnőttesen, királyul.

Megannyi szuperhős, megannyi történet, egy a lényeg: a történet főszereplője különleges képességeit kiaknázva üldözi a bűnt. Így van ez a Hell’s Kitchen-ben élő Matt Murdock-al is, aki gyermekkorában egy baleset során elveszti a látását, de a szemébe ömlő folyadék sugárzásának köszönhetően különleges képességekre tesz szert, úgy mint az érzékszerveinek kiélesedése és a radarösztön. Hosszas felépülését követően pedig felnőttként úgy dönt, hogy ügyvédnek áll, de a rendszer igazságtalansága arra kényszeríti, hogy a saját kezével tegyen igazságot az éjszakában.

A történet tipikus, szinte klisé-szerű. Laikusként, vagy a CW szuperhős sorozataiba belefáradtan nem is olvasnál tovább alapesetben, de ne tedd ezt. NE! TÉNYLEG! A Netflix-féle Daredevil teljesen más szemszögből mutatja be a történetet, mint az várható. Itt bizony egy kőkemény múltú és indítékú, de még amatőr Fenegyereket kapsz, aki civilben egy zárkózott ügyvéd, de maszkját felhúzva könyörtelen bűnüldöző. Könyörtelen, de sebezhető.

daredevil-series-fight-scene-sorozatajanlo
 

Az első évad az eredettörténet helyrerakásáról és a Hell’s Kitchen-re kiterjedő alvilág megismeréséről szól, amelyért történetesen a Kingpin – A vezér – Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio) a felelős. A vezér karaktere szintén megérne egy misét, hiszen az képregényes körökben már tiszta, hogy ő sokkal mélyebb, árnyaltabb karakter, nem csak egy nagyra nőtt, kopasz gengszter. A színészi játékra – a témát tekintve – nem lehet panasz. Charlie Cox, mint Matt Murdock teljesen jó, Wilson Fisk zseniális, Deborah Ann Woll pedig már a True Blood óta népszerű sorozatszínész, amit ügyesen bizonyít már a sorozat kezdetétől fogva. De Matt társa, Foggy Nelson (Elden Henson) és alkalmankénti privát ápolónője, Claire Temple (Rosario Dawson) sem lóg ki a sorból.

A Daredevil végig a valóság talaján marad és épp ezért hiteles és olykor sokkoló. A kitűnő harci koreográfia és vágástechnika hatalmas magasságokba emeli a sorozatot, amely nem szűkölködik a brutális és véres valóság bemutatásában sem. A történet szempontjából létfontosságúak a visszatekintések, de nyugi, ezek az érintőleges flashback-ek nem fogják rontani a hangulatot. Ha ódzkodsz a “mesehabbal”-faktortól, ha csalódtál már szuperhős sorozatban, ha szeretnél rálátást szerezni, hogy miért szeretik annyian a műfajt vagy ha csak simán néznél egy jó verekedős akciószériát, akkor bátran kezdj bele a Daredevil-be!

Mi sem bizonyítja jobban a sorozat létjogosultságát, a témában erős perspektívát látva a Netflix bemutatta a Jessica Jones sorozatot és berendelte a Luke Cage, Iron Fist és a Defenders sorozatokat is, amelyek akár még a mozivásznon is megjelenhetnek.

Hasonló sorozatok: Marvel’s Jessica Jones
Formátum: 13×55 perc
Értékelés: 8/10
IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Dráma, Fantasztikus
Comments closed.