Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Marvel’s Jessica Jones

Whiskey, káromkodás, manipuláció, vér és sötétség. Jessica Jones lett a legbadass-ebb tévés szuperhős.

Jessica Jones New York egyik városnegyedében, a (szuperhős körökben népszerű) Hell’s Kitchen-ben élő, 30-as évei elején járó magánnyomozó, aki gyermekkorában elveszítette szüleit egy autóbalesetben, aminek következtében szupererőre tett szert. Képes megemelni egy autót, képes akkorát ugrani, hogy az már repülésnek is nevezhető és simán megiszik egy üveg whiskey-t egy ültő helyében. Igen, a főhős alapvetően egy nyers, szarkasztikus szeszkazán, aki már sokadszorra csalódott az emberekben, magában és az életben. Elvesztett boldogságának és időskori traumáinak forrása Kilgrave, aki mindamellett, hogy képes az emberek irányítására, a címszereplőbe beleszeretett mániákus üldözőjévé vált. Jessica megmenekülve Kilgrave irányításától elköltözött és az egyszemélyes Alias nyomozóirodát vezeti, ezzel megkeserítve a párkapcsolatból félrelépő életeket. Azonban a sors bekopogtat Jessica Jones ajtaján és egy különös körülmények között eltűnt lány megkeresésére kéri fel őt, aminek hátterében Kilgrave áll.

Jessica Jones kínosan klisés eredettörténettel rendelkezik, viszont a karakter annál egyedibb és komplexebb. Egy lelkileg meggyötört, esendő, önmagától minden boldogságot megvonó emberről van szó, aki maga is tudja, hogy nem szuperhősnek való. Krysten Ritter kiválóan játssza Jessica szerepét, a karakter minden negatív élettapasztalata érezhető egy-egy távolba merengő pillantásából. David Tennant, mint Kilgrave pedig zseniális. Tökéletesen keveri a kimért angol eleganciát és a mély sötétséget, de olykor mégis kiszakad belőle a gyerekes bosszúvágy, ami egy ilyen hatalommal párosulva halálos kombináció. Vérfagyasztó pillanatokat köszönhetsz majd neki – és a brit akcentusának! Az egész érdekes mellékszereplők közül kiemelkedik Mike Colter, mint Luke Cage, de még így is érezhetően kevesebb, mint a címszereplő alakításban és kidolgozottságban egyaránt, ami akár direkt is lehet, hiszen 2016-ra berendelték saját sorozatát.

Jessica_jones

Úgy tűnik, hogy a Marvel megtalálta a módját annak, miképp érheti el azokat a nézőket, akik számára túlságosan cukormázas a mozikban bemutatott blockbuster produktum. A Netflix-en bemutatott Daredevil sikere nem volt véletlen, Jessica Jones bizonyítja, hogy a képregényekből eredő történeteket is meg lehet valósítani kellő mélységgel, egyediséggel és hűen az alapanyaghoz úgy, hogy a legelvetemültebb képregényfanok és a laikus próbálkozók is egyaránt élvezni fogják a végkifejletet.

Hasonló sorozat: Marvel’s Daredevil

Formátum 13×50 perc

Értékelés: 9/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Dráma
Comments closed.