Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Misfits – Kívülállók

Tinédzser dráma, sírva vigadás, elképesztő blődség és trágárság Anglia esős filterével áztatott miliőjében. Valami ilyesmi a Misftis – Kívülállók.

Az IMDb baromi jól összefoglalja egy mondatban a Misfits történetét, ami valahogy így szól: Egy csapat fiatal csirkefogóra/lókötőre/duhajra lecsap egy vihar közösségi munka közben, aminek köszönhetően szuperképességekre tesznek szert. WHAT? Mintha a rendezők felcsaptak volna egy szótárt és random alapon szavakat kiválasztva összedobták volna az egészet!

Ennek ellenére nem szabad beskatulyázni a sorozatot és ráhúzni mindenféle általánosító jelzőt, hiszen itt nem klasszikus értelemben vett paródiáról vagy szuperhős-sorozatról van szó, a Misfits leginkább egy dramedy – ami a dráma és a komédia műfajának ízléses keveredése. Plusz, ezek a srácok közel sem hétköznapiak, a legkülönbözőbb okból kifolyólag váltak elítélté és végeznek közösségi munkát. Mindegyikőjük az utca embere, tipikus brit tinédzserek, akik jellemben és küllemben sem felelnek meg az emberi mintaképnek, de megvan bennük a jó és a rossz egyaránt – túlnyomó többségben az utóbbi.

misfits_antonia_thomas_hot_sorozatajanlo

A sorozat fő vonalát az erejük felfedezése és titokban tartása teszi ki, de minden rész új epizodikus és átívelő szálakat sző. Mivel dramedy-ről van szó, így számolj vele, hogy simán belefuthatsz meghökkentő drámai fordulatokba és szurkolhatsz kialakulóban lévő szerelmeknek, de mindezt körbefonja a határtalan hülyeség, amihez idővel annyira hozzászoksz, hogy csak napokkal később fogod megrázni a fejed és kérdezed majd magadtól, hogy: “Várjunk csak, mi van??”. Éppen ezért, ha egy jó sorozatot akarsz ajánlani ismerőseidnek, akkor ne ezzel kezdd, mert kívülállóként – értitek.. Kívülállók-ént – tuti, hogy hülyének fognak nézni a történet elmesélését követően.

A brit dramedy-k megismételhetetlen hangulata, a remek színészi alakítások – köztük az ügyeletes Trónok harca-genyó Iwan Rheon -, a sötét humor, a kreatív, low budget CGI és a baromi jól eltalált zenék egyaránt jellemzik a Misfits-et. Ha szeretnél csak simán kikapcsolódni és a fentiekben leírtak egyike miatt közel áll hozzád a sorozat, akkor mindenféleképpen érdemes belekezdened. Kívülállók címmel szinkronosan is elérhető, de a brit akcentus és a szleng elhagyása óriási hiba lenne a Misfits esetében, mivel rengeteg új, csúnya szót tanulhatsz belőle.

Hasonló sorozatok: Skins – Spanok, Shameless – Szégyentelenek

Formátum: 6-8×55 perc

Értékelés: 7/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma, Fantasztikus, Vígjáték
Comments closed.