Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Mr. Robot

A Mr. Robot 2015 legjobb újonc sorozata egyedi történetvezetéssel és zseniális alakításokkal. Hackerek, cyber bűnözés, összeesküvés elméletek, gyenge Facebook jelszavak és anarchia  – ezt tudja a Mr. Robot. A történet egy fiatal hacker srácról szól, Elliot Alderson-ról (Rami Malek), aki New Yorkban él és egy multinacionális cégnek, a sokatmondó Allsafe cybersecurity-nek dolgozik. Elliot, nappal biztonságtechnikai szakember, éjjel pedig hacker, de a fogalom legpozitívabb módján. A srác közel sem hétköznapi, brutális szintre fejlesztette technológiai képességeit, képes bárkinek az életét tönkretenni számítógépen keresztül, de mindeközben egy lelkileg sérült, disszociatív személyiségzavarral küzdő ember, akinek alig van barátja és legalább annyira magányos, mint Akon 2006-ban.

mr-robot-rami-malek

A történet “főgonosza”, az E-Corp, ami pontosan az a típusú vállalat, amelyet senki se ismer, de mégis mindenkinek köze van hozzá közvetett módon. Egyfajta burkolt világuralmat folytatnak, élükön könyörtelen üzletemberekkel, amely körnek tagja az ott dolgozó Tyrell Wellick is, akiről nem kell írni többet, hiszen biztosan meg fogod ismerni. Garantálom.

A cselekmény elindítója pedig egy ügyes – és közel sem hétköznapi – hacker banda, akiknek nyílt céljuk Elliot csoportba verbuválása és a világ megdöntése, amihez elengedetlen szereplő az E-Corp.

A Mr. Robot képi világa borongós, komor, néhol depresszív. A főszereplő egyedi hangulatot tud teremteni a belső monológjai, leleplezései segítségével.  A hacker szakzsargon néhol picit erős, de nem túlzottan, így nem kell félned, nem kell hozzá ECDL bizonyítvány. Az aláfestő zenék hangulatosak, emelik a jelenetek fényét, a casting pedig Golden Globe jelöléseket és egy nyertest is eredményezett, úgyhogy biztosan nem fogsz csalódni a színészekben. Mégis a legnagyobb respect azoknak jár, akik egyensúlyba hozták a történetet a képi világgal és formáltak egy olyan világot, amelynek egyedi, jól felismerhető atmoszférája lett. Ha szereted a műfajt és annak jellegzetességeit, akkor a Mr. Robot kihagyhatatlan, de ha nem áll hozzád közel a sorozat, akkor is érdemes legalább megpróbálkoznod vele, hiszen olyan közel fogja hozni hozzád az internetes adatvédelem témáját, hogy biztosan jelszót fogsz változtatni. Kétszer.

Hasonló sorozatok: Homeland

Értékelés: 10/10

Formátum: 10×50 perc

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma
Comments closed.