Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Preacher

A 60-as, 70-es évekbeli trash, a képregény és a Breaking Bad alkohol áztatott édes-hármasának gyümölcse, a The Walking Dead kábeladóján. Ugye, milyen királyul hangzik?

És az is! A 2015-ben berendelt és 2016 májusában elstartolt Preacher egy 90-es évekbeli képregény adaptáció, ami tökéletesen bebizonyítja, hogy a műfaj nem jelent egyet a szuperhősökkel és a felnőtt közönségnek célozva is – derekasan – megállja a helyét! A szérián olyan nevek dolgoznak, mint Sam Catlin (Breaking Bad), Garth Ennis (Marvel’s Daredevil) és Evan Goldberg, aki a sorozatban szintén illetékes Seth Rogen-nel már régóta ismerik egymást. Szóval, a történet és a csapat adott, de mégis mi ezen kívül a Preacher?

A sztori egy ex-bűnözőből avanzsált wannabe-lelkész főszerepében (Dominic Cooper) mutatja be, hogyan alakul egy – alapjáraton is defektes – texasi kisváros sorsa, miután főhősünket megszállja a “szentlélek” és ezáltal olyan képességre tesz szert, hogy bárkit képes irányítani a puszta prédikálásával. Prédikáció, lelkész.. értitek!? 😉 Mindeközben ex-csaja/munkatársa (Ruth Negga) lelkesen próbálja meggyőzni Őt, hogy márpedig fel kellene hagynia a jófiú szereppel és újra vissza kellene rázódni a szürke-bérgyilkosos mindennapokba. Ja.. és nem mellesleg ugyanebbe a kisvárosba hord a szél egy ír vámpírt is (Joseph Gilgun), akivel kiegészülve a power-prédikátorunk dinamikus duóként szolgáltatja a sorozat további élvezeteit.

preacher-jesse-cassidy-comic-amc-sorozatajanlo

Bizonyára tömény hülyeségnek hangzanak a leírtak, de hidd el, nem sokkal cifrább, mint az a történet, amelyben a random kitört zombi-apokalipszis közepén a legegyértelműbb “zombi” kifejezés egyszer sem hangzik el.

A színészek – az eredeti mű ismeretének hiányában – zseniálisak, érzik a szerepüket és további pluszt tudnak nyújtani a Preacher extrém, trash atmoszférájához. Jó, Joseph Gilgun már a Misfits-ben is hasonló karaktert hozott, ahol egyébként Ruth Negga is felbukkant, de Ő igazán itt brillíroz, simán megidézi a Quentin Tarantino-féle Grindhouse hangulatot. A miliő zseniális, a zenék passzolnak, a vágástechnika szórakoztató, a Preacher-t már csak nézni kell! Sőt, a FOX-nak hála szinkronosan is elérhető napokkal a premiert követően.

A Preacher üdítő frissességet hoz a jelenlegi sorozatpalettába, hiszen pont amikor megszűnik a Banshee és elkezd hiányozni a True Blood – Inni és élni hagyni, az AMC-nél bedobják ezt, aminél tökösebb, trash-ebb és őrültebb sorozatot momentán keresve sem találni.

És egyébként.. őszintén.. mégis ki tudna élvezni egy 55. helyszínelőket?

Hasonló sorozatok: Banshee, Ash vs Evil Dead, Outcast

Formátum: 10×45 perc

Értékelés: 8/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Fantasztikus, Horror
Comments closed.