Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Sex Education

A Sex Education 2019 egyik legfelkapottabb újonc sorozata brit akcentussal és tabuk nélküli tiniproblémákkal – Ladies and gentlemen, the hype is real!

A Netflixtől már megszokhattuk a magas színvonalat. Ha egy sorozat “Netflixes” akkor az már csak jó lehet. Most jönne az, hogy a “kivétel erősíti a szabályt”, de ebben az esetben nem fogja. A Sex Education egy új generációs coming-of-age vígjáték, amelyhez patika mérlegen van adagolva a new wave tökéletlenség.

Történet

A történet főszereplője Otis Milburn (Asa Butterfield) olyan, amilyennek a neve alapján el tudod képzelni. Egy visszahúzódó középiskolás srác, aki a szüzesség frusztrációjában lubickolva tengeti mindennapjait. Ezerszer láttunk már ilyet. Igen ám, viszont Otis az az arc, akit egyenesen taszít a téma, teljesen jól megvan a kis világában, ahova viszont egyre nehezebben tud bezárkózni, hiszen még otthon is a szexről szól minden, köszönhetően a szexuálterapeuta anyukájának.

Ahogy mindenkire ragad egy kicsi a szülei szakmájából, így Otisra is hatnak az otthon hallottak, amelyet nagyszerűen kamatoztat, amikor úgy hozza a sors, hogy a suli ügyeletesen rosszfiújának lelkére kell hatnia. A villámterápia sikerességén és a könnyű pénzszerzési lehetőségen felbuzdulva, összeáll a környék “jócsajával” és megnyitják az underground klinikájukat.

Miért fogod szeretni?

Az alaptézis a világ egyik legszimpatikusabb dolga. A weirdo srác összebarátkozik a kérdéses múltú rossz lánnyal, akiről kiderül, hogy nem is olyan rossz mint elsőre tűnik. És akkor most jön a DE! Akármennyire is ismerős a sztori, ez nem az a sorozat, amelyet már ezerszer láttál.

A Sex Education egyik legnagyobb erőssége a kiszámíthatatlan történetvezetés. Mivel a történet ismerősnek hat, így úgy érzed, hogy pontosan tudod, mi lesz az epizód végén. A benned kialakult forgatókönyvet felborítja majd minden apró, váratlan húzás, ami új tüzet és izgalmat csempész a történetbe.

A sorozat másik erőssége a sztereotipikus karakterek újragondolása. A legtöbb szereplőről ordít a sablonosság. Otis, a félénk szűz és kedves srác; Eric, a harsány meleg haver; Maeve, az önpusztító, zűrös csaj; Adam, a suli rosszfiúja és még bőven sorolhatnám… Mindegyikükben van több olyan csavar, amely komplex, eddig nem látott karakterekké alakítja őket.

Összegzés

Legyél az Y vagy a Z generáció szülötte, ez a sorozat valószínűleg tetszeni fog, már csak a téma miatt is. A hangulatot könnyű elkapni, a szereplőket még könnyebb megszeretni, a 8 epizódot pedig nagyon gyorsan le lehet darálni. Ha olyan jegyet akarsz váltani, amiért megéri felülni a hype-vonatra, akkor a Sex Education legyen a Te 8 órás bérleted a beteljesült/beteljesületlen szerelmek, a nagy barátságok és a tini-nosztalgia világába!

Hasonló sorozatok: The End of the F***ing World (without psycho), 13 Reasons Why (without drama), Skins (without drama)

Formátum: 8×50 perc

Értékelés: 9/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Romantikus, Vígjáték
Comments closed.