Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Sex&Drugs&Rock&Roll

Bő 10 évvel ezelőtt, egy álmos csütörtök délután úgy döntöttek a Fox-nál, hogy Denis Leary-t leszerződtetik és hagyják dolgozni. Milyen jól is tették! A nagysikerű, többszörös Emmy és Golden Globe díjas Rescue Me sorozattal az író, rendező, producer és színész multitálentum erősen hozzájárult a stúdió nimbuszához és a megbecsült időszakba lépve, szabad kezet kapott a benne szunnyadó kreativitás kiélésére, amire remek példa a Sex&Drugs&Rock&Roll.

A sorozat alaptézise, hogy a kiöregedett Johnny Rock-ot és bandáját felkeresi egy tehetséges, fiatal és gyönyörű énekesnő, aki a zenekar tapasztalata és közreműködése segítségével szeretne befutni, mint énekesnő. Ráadásul Ő egyben Johnny soha nem látott lánya.

Szóval Johnny Rock és a The Heathens.. A banda a 70-es, 80-as évek klasszikus rockzenekarainak sztereotípiáját tükrözi, annak minden egyes jellegzetességeit karikatúraszerűen kiemelve. Megtalálható a drogkapitány frontember, aki tehetséges, de hatalmas seggfej; a szintén tehetséges gitáros, akinek az egója nem bírja el, hogy csak másodhegedűs; a wierdo, elvonó-turista és a kövér dobos. A csapat tagjai a siker kapujában álltak fénykorukban, de az összeférhetetlenség miatt feloszlottak és mindenki a saját útját járja, több-kevesebb sikerrel. Gigi, Johnny lánya villámcsapásszerűen érkezik az életükbe és mivel már a csapat nagy részét csak az F kategóriás tribute zenekarok alkalmaznák, így több sem kell ahhoz, hogy összeálljanak egy próbára és adjanak egy esélyt a fiatal reménységnek. Aki brutálisan jó. Nagyon. Ennyire:

A Sex&Drugs&Rock&Roll nem akar többet csak szórakoztatni és azt remekül teszi. A színészek mind egytől-egyig rutinosak a szakmában és kisujjból kirázzák a szerepüket. A zenekar csak a szituációs komédia műfajához mérten veszi komolyan magát. A hitelességét az epizódban feltűnő cameok – amelyek egyébként szintén kellemes meglepetések – és az insider poénok csak emelni tudják. Ha szereted az egykamerás szitkomokat és a zenei témát, akkor bőven megér nettó 220 percet az életedből.

Hasonló sorozatok: New Girl

Formátum: 10×22 perc

Értékelés: 6/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Vígjáték