Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Silicon Valley – Szilícium-völgy

A technológia robbanásszerű fejlődésének korában már nem lehet rácsodálkozni – a fingó appokra és – a garázsban dolgozó, tehetséges geek fiatalokra, akik rövid időn belül dollármilliomosokká válnak. A briliáns elme és a jó ötlet azonban kevés a hosszú távú sikerhez, a startup-ok világára jellemzőek az innovatívabbnál-innovatívabb hátulütők is.

Richard (Thomas Middleditch) a high-tech vállalkozások gócpontjában, a Szilícium-völgyben dolgozik mint fejlesztő, amíg meg nem ír egy brutálisan jó tömörítő algoritmust, amire az óriáscégek egyből ugranak és írják a sok nullás csekkeket. Richard viszont szentimentális és a szellemi termékét megtartva megalapítja a Pied Piper-t néhány társával egyetemben. A sorozat a kezdő vállalkozás lelketlen multik árnyalta, bizonytalan útját mutatja be a napfényes Kaliforna állambeli IT szektor bázisán. A történet vitán felül aktuális, érdekes és egyedi, ráadásul elképesztő – de néhol elborult – humorral és brutálisan jó soundtrack-ekkel operál.

Ellenben akármennyire lenyűgöző és innovatív ez a világ, ennek is megvan a saját Achilles-ínja, ami nem más, mint a józan paraszti ész és az újdonság negatív hozadékaként felróható tapasztalat hiánya. A szakma mumusai pedig a ravasz, vén rókák, akik ügyesen használják ki a kezdők zöldfülűségét – ami egyébként minden területre igaz lehet.

silicon-valley-szilicium-volgy-sorozat

Igaz, akadnak olyan poénok, amelyek csak akkor ütnek igazán, ha rendelkezel némi háttérismerettel (mint pl.: SWOT-analízis egy gyilkosságról, tömeges kézimunkázási algoritmus meghatározott szűrési feltételek alapján), de laikusként sem kell aggódnod, a Pied Piper-es srácok mindegyike külön egyéniség, így nem feltétlenül csak a kockaként tudod majd értékelni a sorozatot.

A Silicon Valley vagy ha jobban tetszik, Szilícium-völgy ügyes kifigurázása a szakmai kliséknek, érdekes történettel foglalkozik és rendkívül jól szórakoztat. Ha kezdő vállalkozó, startupper, IT-s vagy közgazdász arc vagy akkor erősen ajánlott a sorozat. Ha esetleg nem szereted a feliratos vígjátékokat akkor nyugodtan küldhetsz egy béke-jelet az HBO-nak a szinkronért.

Hasonló sorozatok: The Big Bang Theory, The IT Crowd

Formátum: 8-10×30 perc

Értékelés: 8/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Vígjáték
Comments closed.