Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Sons of Anarchy – Kemény motorosok

Egy tökös sorozat, amely annyira kemény, hogy a legzordabb fazonokat is megríkatja.

Kurt Sutter gondolt egyet – vagy kettőt, de az is lehet, hogy hármat is.. – és a The Shield – Kemény zsaruk sorozat erejét és hangulatát meglovagolva, ugyanazon a csatornán beindította a saját szériáját, amelynek fókuszában egy korrupt és patriarchális motorosbanda áll. A Charming-on élő motorosok életvitelszerűen bűnöznek – és járnak a fogdába – , de mindezt meghatározott szabályok és határok között űzik, mivel számukra is fontos az otthonuk tisztaságának megőrzése. A banda, a Sons of Anarchy elnöke a manipulatív Clay Morrow (Ron Perlman), aki nem tisztázott körülmények között vette át a stafétát – és a nejét – az elődjétől, John Tellertől, akinek egyébként a fia, Jax Teller (Charlie Hunnam) szintén a csapat tagja és afféle kis hercegként korzózik a mocijával Charming utcáin.

Na, de ez a kis herceg nem sír a rózsája után.. Ez a srác mindent megtesz a klubért, legyen szó fegyverkereskedelem lebonyolításáról, ellenséges chapter-ök/bandák/osztagok/hordák/galerik elleni lövöldözésről vagy csak simán utcai bunyóról. Mindemellett azt is tudja, hogy csak akkor van a bandának jövője, ha annak útját a korom sötétből a szürkegazdaság irányába tudja terelni, aminek receptjét az apja garázsban megtalált naplójában látja.

sons-of-anarchy-sorozatajanlo

A történet fő szála a különböző bandák, rasszok és ideológiák között növekvő feszültség, amely párosul a hatalomvággyal, miszerint kinél legyen a tutinak számító fegyverkereskedelem joga az utcán. A szereplők rendkívül karakteresre sikerültek – mint ahogy Jax-ben is jóval több van, mint egy csibész mosoly és egy laza, válldobálós séta – egyiküket sem lehet beskatulyázni, mindegyikük képes a fő jellemvonásaik ellen cselekedni, fejlődni és éppen ezért valószerűek, ami a jellemfejlődésüknek sem szab gátat. Első blikkre érthető, hogy “pasis” sorozatnak tűnhet, viszont a női szereplők is rendkívül nagy hatalommal bírnak, annak ellenére, hogy egyikük sem tagja a chapter-nek, sokszor nagyobb hatással tudnak lenni a klub életére, mint annak bármely tagja. Sőt, Katey Sagal élete szerepét hozza!

A Sons of Anarchy – Kemény motorosok egy 7 évadon keresztül építkező sorozat, amely – vélhetően – reálisan mutatja be egy motorosbanda bürokratikus és bűnös mindennapjait, amiben mellesleg nem egy csapat hülye, vadállat tevékenykedik, hanem valódi emberek, mi több, testvérek. Ha szereted a szívbemarkoló történeteket, vagy ha csak egy picit is vonzanak a bűnügyi témájú, összetett, körmönfont sztorikból álló sorozatok, akkor a Sons of Anarchy-nak mindenféleképpen adj egy esélyt. Ennek a sorozatnak lelke van.

Szinkronosan és feliratosan is elérhető!

Hasonló sorozatok: The Shield – Kemény zsaruk, The Wire – A drót

Formátum: 13×45 perc

Értékelés: 8/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Dráma
Comments closed.