Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Supergirl

A képregény adaptációs hype-ot meglovagolva beindult a Warner Bros. Television fogaskereke és úgy gondolták, hogy biztosan elfér még egy szuperhősös sorozat a többi mellett. Elférni elfér, ráadásul hiánypótló!

A történet Kara Zor-El/Kara Danvers/Supergirl eredettörténetét mutatja be, aki kislányként a Földre lett küldve unokatesója után, hogy vigyázzon rá, viszont az utazás során elkallódott a világegyetemben és picit késve érkezett meg, amikor már Superman advanced superhero-ként tevékenykedik. Földet érését követően a Danvers családhoz került, akik felnevelték sajátjukként és Kara a tipikus huszonévesek életét élve robotol a nagyvárosban, National City-ben. Folyamatosan nyomja el magában a Superman-nel azonos képességeit mindaddig, amíg egy (a képregényes körökben közhelynek számító) repülőgép szerencsétlenségbe nem botlik és menti meg az ártatlan lelkeket. A sikeres mentőakciót követően rátalál önmagára és céljaként meghatározva, beáll az emberiség védelmezőinek sorába. Igen.. nem egy magával ragadó, különleges koncepció.. De mégis miért fogod szeretni?

A készítők. Igen, a rendezői székekben olyanok ülnek, akiknek már bőven volt tapasztalata a szuperhősös-sorozat témában. Tudják, hogyan kell hozzányúlni Supergirl karakteréhez, hogy érdekessé és szimpatikussá tegyék, továbbá véletlenül se váljon a sokadik utáni szuperhőssé.

Supergirl varázsa. Kara akár felölti a jelmezt, akár nem, ugyanaz az életvidám és bizonytalan huszonéves lány marad végig. Mindezek mellett mindennapi, csajos és nem csajos poénokkal szórakoztat, könnyed hangvételben. Melissa Benoist pedig egyszerűen imádnivaló, mint Supergirl. Tökéletes a szerepre.

Eredet. Kara Zor-El eredettörténete nem lett az a lassan építkezős fajta. Csepegtetik folyamatosan a flashback-eket, de nem erőltetik túl és nem nyúlnak bele olyan mélységekbe, amelyet csak nagyon szűk réteg értékel.

A lehetőségek kihasználása. A sorozat nem sajnálja az easter egg-eket a fanoktól. Supergirl Superman unokatesója, akik egy időben léteznek és szuperhősködnek, amit a legnagyobb természetességgel közöl a sorozat. Annak ellenére, hogy nem spin off-ja a Man of Steel-nek, ugyanúgy a DC univerzum része és bátran szerepeltetik Superman sziluettjét bizonyos részekben.

supergirl_melissa_benoist

Supergirl alapjából véve a képregények népszerűsítésére, a női célközönség meghódítására lett kitalálva annak idején, de attól sokkal többé vált. A karakter magában hordoz olyan lehetőségeket, amelyek megfelelő kihasználásával hatalmas térhódítást képes elérni. A sorozat számára minden feltétel adott, hogy ezen logika mentén haladjon és költöztesse a piros-kék köpenyes csaj kalandjait minél több ember TV-jébe és/vagy monitorába, legyen szó a női vagy férfi nem képviselőiről.. Ha az előbbi vagy akkor a szerelmi szálak biztos elnyerik a tetszésedet, ha az utóbbi akkor újra átélheted a képregényfüzetek feletti emlékeket.

Hasonló sorozatok: Arrow, The Flash, Marvel Agent of Shield

Formátum: 20×45 perc

Értékelés: 6/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Fantasztikus, Romantikus