Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Swamp Thing – Mocsárlény

Te mit csinálnál, ha egy ember, akit csak néhány napja ismersz, egyszer csak átváltozna egy iszapszagú, növénylénnyé, aki a fákkal beszélget? Hát persze, hogy beleszeretnél!

Mármint, ha nem is lennétek szerelmespár, de barátok mindenképp és természetesen segítenél neki, hogy visszanyerje régi alakját.

A Swamp Thing a képregényeken kívül mindig szenvedett, elég csak a 1982-es borzalmas filmadaptációra gondolni, viszont rajzolva imádták a rajongók. Nem is csoda, a karakter zseniális, a történet megkapó és közben folyton tükröt tart elénk, hogy megmutassa, hogyan kéne bánnunk azokkal, akik különböznek tőlünk. Vagy hogyan ne!

Történet

A történet szerint Abby Arcane (Crystal Reed) járványügyi specialista hazatér szülővárosába, Maraisbe, hogy segítsen felgöngyölíteni egy eddig ismeretlen vírust, ami sorban dönti le a lábáról a helyieket. Munkája közben megismerkedik Alec Holland kegyvesztett tudóssal (Andy Bean) és együtt kezdik kutatni az új kórt. 

Alecet azonban “baleset” éri, ám halála helyett egy különleges metamorfózis veszi kezdetét, melynek végén átalakul a Mocsárlénnyé (Derek Mears) és élete örökre összefonódik a mocsárral. 

Abby Arcane és a Mocsárlény

Miért fogod szeretni?

Drámában és akcióban nem lesz hiány. Minden rész tartogat legalább egy olyan jelenetet, amikor egy kicsit feljebb ülsz a fotelban az izgalomtól. Kicsit talán túl egyértelmű is, hogy kit kell utálni és kinek kell szurkolni, de azért lesznek meglepetések és fordulatok.

Thriller és horror, ahogy azt kell. Már maga a louisianai mocsárvidéknek megvan a sajátos atmoszférája, amit sikerült egy kicsit még hátborzongatóbbá tenni. Emellett a készítők nem finomkodtak, ha arról van szó, akkor törnek a csontok és szakadnak a végtagok, ám mindezt fogyasztható mértékben.

Bűnügy és nyomozás. Miközben a főszereplőkért izgulunk, ők nem csak magukra gondolnak. Igyekeznek segíteni mindenkinek, akinek csak szüksége van rá, legyen az jó vagy akár gonosz. Ebben többen is a segítségükre lesznek, egyes karakterek kifejezetten szórakoztatóak, mások inkább idegesítőek.

Természetfeletti és tudomány. Ahogy az a képregényektől már megszokott, itt jól megfér egymás mellett a két dolog. Kiegészítik egymást és nem megcáfolni próbálják a másikat. Kifejezetten érdekes látni, hogy a tudósok hogyan értékelik át magukban az általuk eddig ismertnek hitt világot.

Összegzés

Kicsit talán lassan indul be, de aztán mindenért kárpótol minket a sorozat. Nagyon sajnálatos, hogy egyelőre úgy néz ki, nem lesz folytatás, mivel már a pilot epizódnál elkaszálták. A legvalószínűbb ok egy bürokratikus baki, ami miatt elszálltak a gyártási költségek, amit a Warner már nem vállalt be. 

Mi imádtuk a sorozatot és reméljük, hogy jobb belátásra térnek a készítők. Az évad végén felkészítettek minket a folytatásra, így mi nagyon várnánk, hogy mit tudnak még kihozni belőle.

Hasonló sorozatok: 

Formátum: 10×50 perc

Értékelés: 8/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Dráma, Fantasztikus, Horror, Romantikus
Comments closed.