Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Taboo – Tabu

Az Afrikából visszatért Tom Hardy egy rejtélyes, kosztümös sorozatban hümmög és ádáz politikai harcot vív a Brit nagyhatalmakkal az örökségéért 8 részben.

A sorozat alapjául szolgáló forgatókönyvet Mr. Hardy az édesapjával írta meg közösen, amelynek fókuszában a Delaney család, annak is a megmaradt férfi tagja, James Keziah Delaney áll. James az édesapja halála után, hosszú éveket követően tér vissza a tengerentúlról Londonba, hogy jogos örökösként átvegye apja szállítmányozó cégét és a Nootka szigete fölötti kereskedelmi jogot. Igen ám, de az épp háborúban álló Amerikának és Britanniának is van ehhez egy-két szava, hiszen stratégiai fontosságú területről van szó. James azonban kellően makacs és akaratos, hogy ezzel elindítsa a szigetért vívott adok-kapokat. A történet sava-borsa azonban mégiscsak egy szerelmi szál, ami James és Zilpha Geary, szül. Zilpha Delaney (Oona Chaplin) között fűződik. Igen, jól látod.. testvérek.

A casting ügyes és hatásos lett. A legtöbb kulcsfontosságú színész szimpatikus vagy okkal antipatikus.. mennyi gyógyszerész egy rakáson.. Elenyésző mennyiségű szereplő van, akik totál érdektelenek. Tom Hardy játékától pedig olykor egyszerűen vigyázzba áll a szar is az emberben.

taboo-sorozatajanlo-tom-hardy

Egy egészen hangulatos sorozat lett a Tabu, karakteres szereplőkkel, de sajnos ennyinél meg is áll a dolog.. még úgy is, hogy a végére egész szépen felpörögnek az események. Sajnos, a történet nem lett eléggé izgalmas a televízióban. – Azért ott, mert egy ötösbe simán lefogadom, hogy az eredeti anyag mélyebb és intenzívebb volt. – Tök jó nézni, hogy Tom Hardy minden második részben kegyetlenkedik egy pár percet a cilinderében, de ez kevés ahhoz, hogy kioltsa azt a hype-ot, amit generáltak neki a kritikusok és bloggerek az előre megszavazott bizalommal. Plusz, a földért vívott huzavona sem valami izgalmas, pedig amilyen látványos kiborulásokat mutat be a Főveréb, Sir Stuart Strange (Jonathan Pryce), az priceless. 😀

Sajnos, az egyetlen tabu amit döntöget a sorozat, az a “testvérpár” szerelmi viszonya – idézőjelben, mert nem vér szerinti testvérek, sőt még köszönőviszonyban sincsenek a rokoni szálak.. Milyen szívesen néztem volna többet James múltjáról, az afrikai-túlvilági kalandjairól és a sorozatot kerülgető okkultizmusról.. Ejj, hol maradnak a teaser-ekben elhangzott vészjósló ígéretek?

A sorozat az HBO-nak köszönhetően szinkronosan is elérhető, ám ez az újkori 8. főbűn. Vétek kihagyni az eredeti hangot, mivel Tom Hardy játéka a karakter orgánumára is kiterjed. Egyszerűen így teljes az élmény.

Hasonló sorozatok: Vikings – Vikingek, Frontier, Game of Thrones – Trónok harca

Formátum: 8×55 perc

Értékelés: 7/10

IMDb


Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma, Fantasztikus
Comments closed.