Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

The Bastard Executioner

Kurt Sutter a Sons of Anarchy befejezését követően úgy gondolta, hogy jó ötlet meglovagolni a manapság trendivé váló történelmi-misztikus témájú sorozatgyártást. Rosszul döntött. Nagyon rosszul.

A történet elkalauzol minket az 1300-as évek Angliájába, ahol éppen II. Eduárd király ül a trónon és gyakorolja, hogy miképpen lehet a legjobban kiszipolyozni az alsó- és középosztály minden anyagi javát. Ennek – és kegyencei ügyeskedéseinek – eredményeképpen gyakorta összetűzésbe került kispolgárok instant csapataival, akik viszont képzetlenül nem sokat tudtak felmutatni egy komplett hadsereg ellen. De addig jár a korsó a kútra alapon belefut főhősünkbe, a kérdéses múltú Wilkin Brattle-be, aki az egyik érintett falu megbecsült tagja. Róla egyébként kapunk egy hátborzongatóan szörnyű CGI-al meghintett flashback-et, amiből kiderül, hogy képzett katona volt egykoron és elbukott csatáját követően látomások gyötrik.

A főszereplő Lee Jones tapasztalat híján, vagy a rosszul megírt karakter miatt, de egyszerűen nem tudja megkedveltetni a szerepét a nézővel. Borítékolható, hogy a környező falu parasztjaiból és random harcképes idegenekből verbuvál wannabe királygyilkosokat, de ilyen történetekből többet és jobbat is láthattál már, ahol nélkülözni sem kell az egyedi hangulatot és a következetes történetvezetést.

A többi színészt tekintve pedig hiába vámpírBill Stephen Moyer és a rutinos Katey Sagal, – aki mellesleg úgy látszik, hogy Kurt Sutter bárminemű munkájához csomagban érkezik – a szerepüket tekintve nem tudják élvezhetővé tenni a produkciót. Előbbi esetében egy antipatikus, hidegvérű talpnyalót kapunk, utóbbi pedig nevetségesen fest, mint boszorkány-sámán-jövendőmondó.

katey_sagal_the_bastard_executioner

A rendkívül beszédes The Bastard Executioner (A fattyú hóhér) viszonylag nagy előszéllel rendelkezett, volt teaser, trailer és rengeteg promóvideó, de csak faék egyszerűségű történettel, antipatikus karakterekkel, megjósolható végkimenetellel és céltalan erőszakkal tud szolgálni. Ebből az alapanyagból jóval többet ki lehetett volna hozni…

Hasonló sorozatok: Vikings, Game of Thrones, Spartacus, The Tudors

Formátum: 10×45 perc

Értékelés: 2/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Fantasztikus