Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

The Flash

2016 van és tombol a szuperhős mánia. A megelevenedett képregénysztorik sorra rekordbevételeket produkálnak. A több száz karakter, több ezernyi történettel bír és a megnövekedett befogadóképesség miatt már televíziós sorozatok is készülnek a témában. Nem is egy.. csak idén 10-nél több sorozat indul el vagy folytatódik, amelyek képregényes alapokból táplálkoznak. Lehetséges egészséges összhangot teremteni vagy fel kell készülni az egy kaptafára készülő műsorokra?

Barry Allen (Grant Gustin) egy sokkoló gyermekkori tragédiát követően elveszíti szüleit (az egyiket tényleg, a másikat csak részben) majd felnőve törvényszéki nyomozóként dolgozik Central City rendőrkapitányságán. Pont addig, amíg bele nem csap a villám, amit közvetve egy meghibásodott részecskegyorsító okoz. Ez a baleset a felelős a Flash/Villám megszületéséért és szupererejéért, aminek köszönhetően Ő lesz a the fastest man alive. Barry, The Flash ezt követően civilként és szuperhősként is próbálja egyaránt megállni a helyét, hiszen fontos számára a célja, amely mindkét munkásságának irányvonalát adja.

the-flash-barry-allen-lab

A The Flash egy baromi jó és hiteles szuperhős-sorozat, hiszen megtalálható benne minden, ami kell: a lúzer geek, aki szuperhőssé válik, a tudományos-fantasztikus háttér, a látványos CGI elemek, a testvérsorozatok cameo-ja – vagy jobban tetszik “team up”-ja, a főhős motivációja és egy király főellenség de..

De.. az Arrow-hoz hasonlóan a CW csatornára lett elsődlegesen szánva, ami miatt erőltetett szerelmi- és túlhúzott mellékszálak, középszerű szereplők is jellemzik, így a sorozat műanyagnak hathat. Nem úgy, mint a Marvel Netflix-re szánt sorozatainak esetében. Ráadásul a CW-re jellemző kezdeti egy eset/rész-struktúra és a 23 részes évadonkénti formátum is előnytelen, hiszen érdektelenné válhatsz a 6.- 7.- 8. “nagy csavart” követően de.. és ugyancsak DE!

A The Flash AZ EGYETLEN olyan sorozat, amelyik rendelkezik egy olyan szupererővel, amivel a témában eddig egyik sem. Azzal, hogy szimpatikus szereplőkkel és történettel dolgozik, ami miatt szerethetővé válik, mindeközben egyszerre ismertet meg a történettel és szórakoztat. Legyél ismeretlen pályára tévedő laikus vagy lelkes rajongó, nem fogsz benne csalódni!

Mintha valahogy vissza tudna menni az időben és tudná előre, hogy mire kell figyelnie..

Hasonló sorozatok: Arrow, Gotham, Legends of Tomorrow, Supergirl, Agent of Shield

Formátum: 23×45 perc

Értékelés: 7/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Fantasztikus
Comments closed.