Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

This Is Us – Rólunk szól

Egy sorozat, ami nem szól másról, mint magáról az életről, annak minden nehézségeivel és boldogságával együtt.

A Fox égisze alatt született This Is Us 2016-ban indult Dan Fogelman rendezésével, aki annak ellenére, hogy eddig főképp animációs filmek rendezéséről volt ismeretes, olyat alkotott, hogy szinte úgy jár a jelentős díjkiosztókra, mint más a közértbe. A történetről nagyon nehéz úgy írni, hogy az ne essen spoiler kategóriába, úgyhogy a megszokottnál is kicsit ködösebb lesz az ajánló. De fókuszáljunk arra, hogy mit nyújtanak a színészek és milyen érzelmi hullámvasútra váltasz jegyet, ha belekezdesz.

Kezdjük ott, hogy megismerkedsz az 5 főszereplővel, akik a szélsőséges élethelyzeteik ellenére is rendkívül emberközeli és élethű karakterek. Kezdjük a fiatal párral Mandy Moore és Milo Ventimiglia, akik hármasikreket várnak. Nyilvánvalóan, egyikük sem számított a Big Three-re, de ha az élet ezt hozta, akkor mindegy mennyire savanyú az a citrom, képesnek kell lenni arra, hogy limonádét keverjenek belőle! 😉

this-is-us-rolunk-szol-sorozatajanlo

Chrissy Metz egy kórosan túlsúlyos nő szerepében lép színre, ami így leírva furán hangzik, viszont tényleg.. a karakter egész élete arról szól, hogy Ő egy kórosan túlsúlyos nő. Egy ponton viszont elhatározza magát és megpróbál kilépni ebből, szinte mindent feláldozva. Justin Hartley egy felkapott szitkomszínészt játszik és a szerepe szerint egy buta jópasi, aki zs-kategóriás poénokkal operálva, félmeztelenül bohóckodik a kamera előtt. Azonban ezt egy ponton Ő is megunja és a szaros bilit a plafonig rúgva lép ki eddigi életéből.

És elérkeztünk végül Sterling K. Brown-hoz. A szerepe szerint egy időjárás előrejelző szoftver fejlesztésével/értékesítésével foglalkozik, ami igazából teljesen mindegy is. Ő az a karakter, aki állandóan öltönyt hord, sokezer dolláros autót vezet és egy gyönyörű család büszke fenntartója. Annyi a probléma csak, hogy a biológiai szülei lemondtak róla és ezen soha nem tudott továbblépni. Egy átlagos szürke munkanapon azonban kézhez kapja az apja címét..

A Rólunk szól-t nagyon nehéz bekategorizálni, hiszen sokrétű, mint maga az élet. Egyszerre tud humoros, romantikus, izgalmas és tragikus is lenni. Ezt a sokszínűséget természetesen megspékelték olyan aláfestő zenékkel, amelyek egyszerre közvetítik és erősítik a jelenetek hangulatát. A sorozat egyik jellegzetessége, hogy a dramaturgiailag aprónak tűnő fordulatok is elsöprő erővel hatnak rád, amihez még pluszba hozzájárul a történetvezetés és a színészi játék minősége. Mindez pedig egyszerűen kifacsar.

A This Is Us az emberi kapcsolatokról szóló intelligens, következetes sorozat, amit nem csupán befogadsz és megértesz, hanem meg is szeretsz. Ha szereted, hogy ha egy történet elgondolkodtat, megríkat, megdöbbent, megmosolyogtat vagy bármilyen más módon hatással van rád, akkor biztosan tetszeni fog, hiszen ez tényleg rólunk szól.

Szinkronosan és feliratosan is elérhető.

Hasonló sorozat: Nincs.

Formátum: 18×45 perc

Értékelés: 9/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma, Romantikus, Vígjáték
Comments closed.