Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

TOP 6 sorozat, amit be kell pótolnod 2020 előtt

A lista, amely 6 olyan sorozatot tartalmaz, amelyet érdemes végigpörgetned mielőtt beüt a szilveszter előtt a nagybátyádtól kapott ajándék pálinka.

#6 – Sex Education

A Sex Eudication aka. a Z-generáció Amerikai Pitéje a 8 részével csak arra vár, hogy kipörgesd őket mielőtt elindul a sorozat második évada – ami 2020.01.17-én meg is fog történni.

A sorozat könnyed hangvételű egy igazi weirdo-val a főszerepben (Asa Butterfield), akinek az anyukája szexuálterapeuta, de ő maga nem állhatna távolabb az egészséges szexuális élettől. És persze, hogy beleszeret a suli legbadass-ebb csajába.

Ha lehet, akkor ne a nagyi előtt indítsd el, mert kínos beszélgetések és kérdések merülhetnek fel. Mi szóltunk. 🙂


 

#5 – The Young Pope

Az ifjú pápáról mi is írtunk korábban, a véleményünk pedig mit sem változott. Egy igazi tabudöntögető, valódi kérdéseket feltevő sorozat, mely, ha nem is enged pontos betekintést a valós történésekbe a Vatikánban, valamelyest azért sejteti, hogy miképp is mehetnek a dolgok a világ egyik legtöbb hívet számláló vallásának vezetői között.

Politika, önérdek és hatalomvágy áll szemben a vallási buzgóság, az Istennek való megfelelni akarás és az elvhűséggel szemben, sokszor mindezt egy emberben. Igen még XIII. Piusz pápában is (Jude Law).

És, hogy miért pótold most? Mert az HBO bejelentette a folytatást, The New Pope címmel, egy nagyon sejtelmes trailerrel és John Malkovich-csal! Mi biztosan a TV előtt ülünk majd 2020. január 13-án.

 

 

#4 – Manifest

A Manifest egy igen érdekes alapszituációból indul ki: Adott egy repülő, ami felszáll, majd leszáll, a rajta utazók pedig mindössze 3 órát töltöttek a levegőben. Vagyis ők ezt gondolják. A földön viszont mindeközben eltelt 5 év, így egy kicsit furcsán fogadják a gép visszatérését.

Az eltelt időben családok szakadtak szét és kezdtek új életet, hiszen míg a férj a gépen volt, addig a feleség egy másik repülővel ment. Innentől már sejthetjük, hogy nem állunk meg holmi tudományos magyarázatoknál, belép a képbe a misztikum és a spirituális vonal.

A második évad már javában repül felénk, január 6-án pedig földet is ér! 😉

 

 

#3 – The Mandalorian

The hype is real, the hype is eternal, the hype is indestructible!” – tartja a régi kínai közmondás. Jon Favreau belerakott mindent a sorozatba, amit bele lehetett rakni ahhoz, hogy folyamatos beszédtémává váljon és egy egész világ hétről-hétre kíváncsian figyelje Baby Yoda és John Wick a mandalor-i kalandjait.

A történet patikamérlegen kimért óvatossággal adagolja a Star Wars elemeket, amelyek pont elegendőek ahhoz, hogy laikusként betekintést nyerj a Csillagok háborúja mega-univerzumába és magadénak is tudd érezni azt.

A The Mandalorian évadzáró epizódja 2019.12.27-én lesz elérhető, amely kellőképpen megágyaz a SW-fan rokonokkal történő karácsonyi beszélgetésnek.

 

#2 – The Witcher

Az év kvázi utolsó munkanapján, a 2019.12.20-án (utána mindenki kivette már a maradék szabit, csak mi nem) bemutatásra kerülő The Witcher szériának minden lehetősége megvan arra, hogy az év egyik legnagyobb durranása legyen.

1. A történet már bizonyított, hiszen azt, a már mindenféle díjjal megkent azonos című játék és könyv szolgáltatja, 2. Lauren Schmidt társrendezőként edződve már eleget látott ahhoz, hogy ismerje a siker receptjét és 3. Henry Cavill szupercsillagharcosokat megszégyenítő módon izmos.

A Netflix nagyon érzi, hogy mikor és mivel kell kijönnie. Bízunk benne, hogy baromi jó lesz és kitölti azt az űrt, amit a Trónok harca hagyott maga után.

 

#1 – Castle Rock

Stephen Kinghez ritkán nyúlnak jól, de itt sikerült megragadni a lényeget. Az alapkoncepció nem az, hogy egy-egy könyvet sorozatosítanak, hanem King karaktereiből és történeteiből táplálkozó sztorikat építenek fel.

A helyszín Castle Rock, ami az író több művében is felbukkan, de ezen kívül az első és a második évad eleinte nem kapcsolódik, hogy aztán szép lassan, nagy meglepetésünkre összeérjenek a szálak.

Azon thriller és horror rajongóknak is erősen ajánlott akik nem King rajongók, mert a hangulat és a történet így is nagyon üt, aki pedig kívülről ismeri az író munkásságát, az közben jókat fog derülni az easter eggek végeláthatatlan során.

A 3. évadra még nincs premier dátum, de le mernénk fogadni, hogy a záróepizód után a rajongók nem fogják hagyni, hogy abba maradjon!

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Dráma, Horror
Comments closed.