Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

True Detective – A törvény nevében

Fél tucat hollywood-i sztár, két sötét történet és egy valós figyelmeztetés: Csak erős idegzetűeknek ajánlott! Ez bizony a True Detective.

Azt már az elején leszögezhetjük, hogy akkor jó igazán egy történet – legyen az akció, sci-fi, horror vagy limonádé – ha az hatással van a nézőre, azaz rád. Hatással, mégpedig olyannal, ami elgondolkodtat és különböző álláspontokat ismertet meg. Ezek között néha akadnak olyan remekre szabott történetek is, amelyek a zsenialitásuk mellett, a témáit tekintve rendesen bele tudnak rondítani a személyiség kiegyensúlyozott fejlődésébe. Szóval ez nem éppen egy vidám sorozat..

A True Detective egy olyan típusú sorozat, amelyek évadjai teljesen különállóan működnek, semmi kapcsolat nincs köztük, minden további nélkül nézhetőek a szériák egymástól függetlenül is. Ezáltal pedig akarva-akaratlanul összehasonlítja az ember az ugyanazon címet viselő, de mégis eltérő sorozatokat, ami hiba vagy sem, mindenkinek szíve joga, de – sorozatajánló révén – a két évad, két különböző sorozatként kerül ajánlásra.

true-detective-1-matthew-mcconaughey-sorozatajanlo

Az első évad nem más, mint egy bravúros casting, következetes forgatókönyv és rendezés, illetve egy húsba markolóan és lélekrombolóan sötét történet, ami a legtapasztaltabb gyomrokat is képes görcsbe rándítani. Matthew McConaughey és Woody Harrelson két mindenre elszánt nyomozót alakítanak, akik egy helyi okkult bűntény után nyomozva, egyre mélyebbre ássák magukat és olyan szintű deep shit-be kerülnek, hogy az egy életre kiszipolyozza belőlük a világba vetett hitüket.

A törvény nevében második évadának kiindulópontja pedig egy olyan gyilkosság, amely alapvetően megbolygatja az összes főszereplő életét közvetlen/közvetett úton, akik a bűntény felgöngyölítése közben kiderülő kínos részletekre reagálva szolgáltatják a történet cselekményét. Igen, kissé bonyolult és vontatott a folytatás, pont mint az előző mondat.

true-detective-2-rachel-mcadams-colin-farrell-sorozatajanlo

A True Detective meghúzta a váratlant és berántott olyan hollywoodi színészeket a sorozatok világába, akikre igazán senki sem számított. Az első évadban Woody Harrelson és Matthew McConaughey a játékukkal olyan hitelessé tudtak varázsolni egy fiktív nyomozást, ami epikus magasságokba emelte őket. A második évadban Rachel McAdams és Colin Farrell nyomozópárosa szintén brillírozik, ráadásul Vince Vaugh is bebizonyítja, hogy nem csupán egy laza romkom-ban tud helytállni.

A cím megtévesztő lehet, laikusként olyan történetbe tenyerelhetsz bele, amelyet később szeretnél inkább elfelejteni. Az első évad a sötétségével és a hangulatával telepszik rád, ellenben a második évad története könnyedebb, de jóval komplikáltabb, amely az egyhangúság és az izgalom tengerén evickél (egész ügyesen). Ha edzett vagy a dráma-thriller-krimi háromszögében akkor mindenképpen díjazni fogod a Törvény nevébent, ha kevésbé, viszont kíváncsi vagy a színészi alakításokra, akkor ésszerű keretek között még megéri kilépni a saját komfortzónádból. Szinkronnal és felirattal is elérhető!

Hasonló sorozatok: Fargo, The Wire – A drót

Formátum: 8×55 perc

Értékelés: 8/10, 6/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Dráma, Horror
Comments closed.