Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Vinyl – Bakelit

A történet Martin Scorsese (Boardwalk Empire – Gengszterkorzó), Mick Jagger (The Rolling Stones), Terence Winter (Sopranos – Maffiózók) és Rich Cohen (Magic City – Bűnös Miami) tollából származik, amely az 1970-es évek elején-közepén játszódik a rock&roll idusán. Nem elég? Na jó, Olivia Wilde is hüledezik benne.

Az 1970-es években vagy, a jazz és a rock’n’roll haldokolni látszik és van egy jól menő lemezcéged, ami a kiszervezés előtt áll. Minden adott ahhoz, hogy a jövőben már csak azzal kelljen törődnöd, hogy a narancssárga vagy a piros fényezésű Lamborghini Countach-val gurulj el a közértbe a 2,8%-os tejért. Ilyen problémák tornyosulnának Richie Finestra (Bobby Cannavale) előtt is, de a helyzet az, hogy nem bír a vérével és érzi, hogy nagyon nem kellene kiszállnia a bizniszből. Richie-nek nem csak jó füle, hanem jó üzleti érzéke is van, de szerencséje az nincs, hiszen egy igazán sötét tett miatt a rendőrség is elkezdi baszogatni az amúgy sem stresszmentes életét.

vinyl-bakelit-Richie-Finestra-Bobby-Cannavale-sorozatajanlo

A sorozat hatalmas erőssége a kor hangulata: a divat, a zenék, a stílus és persze a kokain. Nehezen lehet elképzelni bármit a kokain szerepeltetése nélkül egy Scorsese műben, de ne aggódj – a hivatkozás ellenére -, a Vinyl közel sem A Wall Street farkasának a zeneipari változata. Még akkor sem, ha valóban sok technika és jó pár jelenet hasonlít a DiCaprio lépcsőzésős kalandjától híres filmre – ami egyébként csak még élvezetesebbé teszi a sorozatot. A Bakelit a zenére erősített rá, mégpedig nagyon ízlésesen. A zenei betétek folyamatosan igazodnak a korhoz és a jelenetek hangulatához.

Természetesen, érződik az írózsenik jelenléte és a szakmára jellemző insider elemekkel is jól meg lett tűzdelve a sorozat. A színészgárda első osztályú, de tipikusan az a felállás uralkodik, hogy a kevésbé ismert arcok brillíroznak. Amíg Lester Grimes (Ato Essandoh) és Jamie Vine (Juno Temple) sziporkázik, addig Devon Finestra (Olivia Wilde) csak úgy lebeg a sorozatban és csak reagál az őt ért impulzusokra. Védelmére szóljon, hogy ez nem a színész, hanem a karakter hiányossága, egyszerűen több fért a többiekbe.

A Vinyl – Bakelit egy okosan és ízlésesen összerakott sorozat, ami hozza a húzónevektől elvárt szintet. Drámát és vígjátékot kedvelőként jó választás, de mégis a legkellemesebb élményt akkor fogja okozni, ha zeneszerető ember vagy. Mivel az HBO-ra lett szánva a sorozat, így feliratosan és szinkronosan egyaránt megtalálod. Ha kedvet kaptál hozzá akkor a 2 órás pilot epizóddal simán kitölthetsz egy egész estét. Nem fogod megbánni!

Hasonló sorozatok: Sex&Drugs&Rock&Roll, Magic City – Bűnös Miami

Formátum: 10×55 perc

Értékelés: 8/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma, Vígjáték
Comments closed.