Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

You’re the worst

Mit teszel akkor, ha az exed esküvőjén ülsz, az egész rokonság képzeletben mutogat rád és kerül, nehogy rájuk ragadjon a “szerencsétlenséged”?
A: Hazamegyek.
B: Elvonulok a wc-be egy véletlenszerűen választott üveg alkohol társaságában és valószínűleg sírok.
C: Iszok egy pohárral és lefényképezem a nemi szervem minden fényképezőgéppel, amit találok.

Főszereplőnk, Jimmy (Chris Geere) az a típusú ember, aki a C választ tartja a helyes döntésnek. Gretchen (Aya Cash) pedig az, aki szerint ez teljesen jó ötlet. A sorozatról lehetne azt írni, hogy bemutatja ennek a közel sem hétköznapi párnak az egymással történő vesződését, de az végtelenül leegyszerűsítené, lebutítaná, körbevonná műanyaggal és klasszikus hollywood-i romkommá avanzsálná azt. Ami hiba lenne. Óriási hiba.

A You are the worst célközönsége azok a kezdő felnőttek, akiknek már egyre több ismerősük költözik össze, házasodik meg, szül gyereket, alapít családot és így tovább.. Azok, akik elbizonytalanodnak a saját karrierükben, párkapcsolatukban vagy  életükben csak azért, mert az idő megingathatatlanul és haladékot nem tűrve sulykolja beléjük, hogy már itt az ideje olyan komoly és felelősségteljes dolgok meglépésére, amelyet a társadalom elvár tőlük.

you-are-the-worst-jimmy-gretchen

A sorozat másik zsenialitása a mellékszereplők szálai, akik tökéletes ellenpéldaként emlegethetőek a mindennemű megfelelési kényszer és rögeszme emelvényén. A háttérben futó mélység mellett persze mindenféleképpen meg kell jegyezni, hogy egy romantikus vígjátéksorozatról van szó, ami az egyedi történetének köszönhetően kiválóan szórakoztat és elgondolkodtat.

Nem feltétlenül fogod szeretni a You are the worst-ot, ha szereted a műfajt, hiszen az általánosságban véve beint a klasszikus romkomoknak. De ha a fent leírt életszakaszban vagy és picit is megfogalmazódott benned a karácsonyi eljegyzések áradatától felgyülemlett frusztráció, akkor tökéletes választás. Plusz, a brit akcentus szerelmesei is szeretni fogják!

Hasonló sorozatok: Broad City, Casual, New Girl

Formátum: 10-13×25 perc

Értékelés: 8/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Romantikus, Vígjáték
Comments closed.