Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Narcos

Kokaincsempészet, dollármilliárdok, Pablo Escobar. A 2015 augusztusában indult sorozat a hírhedt drogbáró, Pablo Escobar életét dolgozza fel és mutatja be a karrierjének felívelését a kokaincsempészettel történő megismerkedését követően. Ő az, aki 70-80-90-es években a kokaincsempészet több, mint 80%-át tudhatta magának.

A múlt évezred bővelkedett zseniális gengszterfilmekkel, amelyek sikerét meglovagolva több sorozat is készült a témában, fiktív és valós eseményeken alapulva egyaránt. Filmek terén egyértelműen több történet lett megvalósítva, mint a sorozatok esetében. Idén augusztusban azonban gazdagodott a gengsztersorozatok tábora egy új szereplővel, amelynek sztoriját Pablo Escobar szolgáltatta.

A történetet Steve Murphy (Boyd Holbrook) D.E.A. ügynök narrálja és bennfentesként, első kézből mutatja be az 1970-es évek drogkereskedelmének világát, amikor még a 30-as éveiben járó Pablo Escobar (Wagner Moura) hallomásból sem ismerte a kokaint. A lehetőségek és az üzleti potenciál felismerését követően Escobar előtt megnyíltak olyan kapuk is, amelyek csak nagyon keveseknek adatott meg.

narcos_pablo_escobar

A kokaincsempészet, a drogháborúk, a kartell megalakulása, a gengszterből teljhatalmú uralkodóvá történő alakulás egyaránt izgalmas és lebilincselő, de mégsem ezek adják a sorozat pikantériáját. A hatalom sötét oldalának kendőzetlen bemutatása és kihasználása, az emberi életek felhasználása és az emberek – a szerepkörük – közötti differencia sokkolóan hathat majd és akármennyire furcsa, pont ezen tényezők miatt fogod szeretni, ezek miatt válik a Narcos azzá, ami.

A valós történeteken alapuló sorozatok esetében mindig kínos és nehéz téma a casting. A Narcos színészeiről szinte csak pozitívat lehet írni és talán attól nem is kell többet, hogy az alakítások simán elhitetik veled a megszemélyesített karaktereket és valódi érzelmeket válthatnak ki belőled, legyen az félelem, tisztelet vagy undor.

A Narcos nagyon erős évaddal kezdett, amely köszönhető az élet által kreált elképesztő alaptörténetnek és az egyedi megvalósításnak. A narrálás ténye és annak módja dokumentumfilm szintű hitelességet kölcsönöz a sorozatnak, nem beszélve a spanyol nyelven lezajló párbeszédek autentikus varázsáról. Az így kialakult atmoszféra hullámvasútszerűen kalauzol el a hihetetlen luxusból, a véres és sokkoló valóságba.

Hasonló sorozatok: Boardwalk Empire, The Sopranos

Formátum: 10×50 perc

Értékelés: 9/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Akció, Dráma
Comments closed.