Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Easy

Ismert arcok tabudöntögetései, egy csipetnyi dramedy-vel és egy szeletnyi “slice-of-life” stílussal fűszerezve.

A Netflix híres arról, hogy olyan sorozatokat hozzon tető alá, amelyek szubkultúrákat, speciális érdeklődéseket érintenek – valahol ez bennük mélyen a pláne. Nem újdonság, ha azt mondjuk, hogy egy újabb olyan sorozattal álltak elő, amelyet elképzelhetetlennek tartunk, hogy megjelenjenek a magyar kereskedelmi televíziókban, de talán jól is van ez így, mindennek megvan a maga helye.

Az Easy 2016-os (!) debütálásával sikerült egy olyan sorozatra szert tenniük, amely ugyan nem presztízssorozat, de rendkívül szórakoztató, különleges és sorra zsebeli be a díjakat a saját kis világában (Best Comedy TV Series Poster& Outstanding Individual Episode [in a series without a regular LGBT character] whaaaaat??).

Történet

Az Easy története – az elnevezésével ellentétben – nem valami egyszerű, hiszen minden rész teljesen más témáról, illetve más szereplőkről szól, azaz minden egyes epizódban új embereket és történetet ismersz meg.

Jellemzően 2 központi karakter adja minden egyes epizód gerincét, akik bizonyos szemszögből kontrasztban állnak egymással. Legyen az vegán és a wannabe vegán, az old school “boomer” és az Y generációs new school művész vagy az öntudatos és a go-with-the-flow arc. Hamar felismerhetővé válik a központi téma kétféleképpen (és általában ellentétesen) történő bemutatása, értelmezése.

Apropó központi téma, az Easy-ben minden olyan téma bemutatásra kerül, amit társaságban, de legalább a rokonok között a családi vacsinál kicsit sem illik felhozni, ami tabu téma vagy egyáltalán nem polkorrekt.

easy-netflix-sorozat-dave-franco-zazie-beetz

Miért fogod szeretni?

A sorozat hétköznapi emberekről és problémákról szól, amelyeket lazán, emberien kezel, így nem kell a nézőnek sem magára erőltetnie az erélyességgel átitatott burgundi vörös garbóját, maradhat nyugodtan a kicsit már kinyúlt és kopott, de annál kényelmesebb mackójában a tv előtt, jól fogja magát érezni miközben nézi az epizódokat.

A sorozatban olyan színészek is feltűnnek akik a filmvászonról vagy egyéb sorozatokból is ismerősnek tűnhetnek.

Az extra pikantériát pedig az adja, hogy az “Easy-univerzuma” folyamatosan tobzódik köszönhetően az okkal vagy ok nélkül, időről-időre újra felbukkanó szereplőknek, akik új kapcsolódási pontjaikkal tovább bonyolítják azt a megfoghatatlan dolgot, amit életnek nevezünk.

Összegzés

Ha unod már az ezerszer látott kliséket és valami újra, szórakoztatóra vágysz, továbbá nyitott vagy arra, amire már nyitottnak kell lenni lassan 2020-ban, akkor az Easy tökéletes társad lehet az unalmas hétköznapokra – ráadásul a karácsonyi vacsinál, ha fel akarod rúgni a szaros bilit egy-egy tabu témával, akkor ezt idén már kellő tájékozottsággal fogod tudni megtenni.

Hasonló sorozatok: She’s Gotta Have It, Master of None

Értékelés: 7/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Dráma, Vígjáték
Comments closed.