Sorozatajánló – Ha nem tudnál mit nézni! ?

Stranger Things

Mi több kell egy jó horrorsztorihoz, mint egy jó történet, vérfagyasztó hangulat, zseniális színészek és egy ütős soundtrack? A Stranger Things a nyári felhozatal legnagyobb meglepetése!

Főhőseink, Mike, Lucas, Dustin és Will a legnagyobb izgalommal dobálják a d20-as dobókockákat az alagsorban és játsszák a népszerű és maratoni hosszasságba nyúló Dungeons & Dragons szerepjátékot, mit sem sejtve arról, hogy fél órán belül egyikük eltűnik a Föld színéről. Mivel a történetnek egy kisváros ad otthont Indiana-ban, gyorsan terjed a hír, másnapra szinte már mindenki az eltűnt gyerek után nyomoz, akinek felkutatása során egyre több megválaszolatlan és nyugtalanító kérdés merül fel. Plusz, grátiszba egy leborotvált fejű, halálosan rémült kislányt találnak éjszaka, az esős erdő közepén, műtősköpenyben.

stranger-things-mike-lucas-dustin-will-sorozatajanlo

A Stranger Things kimondva-kimondatlanul különböző korosztályokról és korosztályoknak szól. Ott vannak a gyerekek, akik enyhén szólva sem az iskola és a szociális háló sztárjai, tipikus “lúzerek”. A suliban kiközösítik és a seggfej fiatalok is rendre megtalálják őket, ráadásul a lányoknál sem aratnak elsöprő sikereket, szinte csak egymásnak vannak. Ebbe a szűk körbe lép be egy rendkívüli lány, aki a 11/Eleven nevet viseli és állítja tótágasba a srácok életét. A tinédzser korosztály is szerepet kap a sorozatban, akik között számon tarthatjuk a suli szépét, az alter arcot, a suli kanját a hülye haverjaival, akik közül az egyik csak röhög és ismételgeti a poénok csattanóját. Mindenki ismer ilyet.. Na, és persze megérkeztünk a felnőttekhez, a megőrülés határán táncoló, elveszett gyerek anyjához, a megszürkült rendőrfőnökhöz és a titkos kísérleteket végző sötét alakokhoz, akik nem szartak be attól, hogy nyitottak egy dimenziókaput az erdő közepén.

A színészek mindegyike megérdemli az elismerést, de a legkiemelkedőbb teljesítményt a gyerekszínészek, köztük is Millie Bobby Brown hozta Eleven szerepében, aki a sokat szenvedett, megrémült kislányt és az überbrutál telepatát is hiba nélkül játszotta. Az anyuka, Winona Ryder egyértelműen a sorozat húzóneve, amely címért keményen meg is dolgozott, de élvezetes nézni David Harbour játékát is, aki a céltalan kisvárosi fakabátból, badass motherfucker egyszemélyes kommandó lesz.

Viszont akad a sorozatban még egy szereplő, akinek a jelenléte a legnagyobb hatással lesz rád. Nem, nem a “Demogorgon”-ra gondolok, hanem a zenei betétre, amely a mélyről jövő, baljós basszus és a 80-as évekre jellemző szintipop zsigeri egyvelege. Nem is csoda, hogy a második évadra is berendelték a szerzőket, Kyle Dixon-t és Michael Stein-t.

A Stranger Things az 1980-as évekbeli horrorfilmeket /Firestarter, It, Stand By Me/ idézi történetével, hangulatával és miliőjével, azok minden zsenialitását megragadva és kiemelve, így ha rajongsz a klasszikus horrorfilmekért, biztosan nem lősz mellé a sorozattal. A 8 részes évad okosan építkezik, folyamatosan csepegteti az információkat és nyitja ki az új kapukat előtted, amelyeket csak a fináléhoz közeledve akar megválaszolni és megértetni, így fenntartva végig az érdeklődésedet. A Netflix-nek hála az egész évad elérhető lett egyben, így nem kell várnod, bármelyik hétvégén bedarálhatod az egészet! Csak vigyázz, ki ne boruljon az üdítő, amikor megijedsz! 😉

Hasonló sorozatok: Outcast, Dead of Summer, The Strain – A kór

Formátum: 8×55 perc

Értékelés: 9/10

IMDb

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Category: Fantasztikus, Horror
Comments closed.